Vágólapra másolva!
Jean-Jacques Eydelie, az Olympique Marseille volt labdarúgója azt állítja: közvetlenül az 1993-as, AC Milan elleni Bajnokok Ligája-döntő előtt őt és csapattársait egy ismeretlen szerrel beinjekciózták.

"A finálé előtt azt az utasítást kaptuk, hogy álljunk sorba, és mindenki kapott egy szúrást" - mondta a hetente megjelenő L'Equipe magazinnak a volt futballista, aki hozzátette: "Rudi Völler volt az egyetlen, aki ezen felháborodott. Az öltözőben mindegyikünkkel kiabált, de nem értettük mit mond, mert az anyanyelvén, németül beszélt."

Az OM 1-0-ra nyert a müncheni döntőben, s ezzel az első francia csapat lett, amely elhódította a legrangosabb európai klubtrófeát. Eydelie nem részletezte, hogy mi volt a beadott injekcióban, de elárulta: a mérkőzés alatt fizikailag rendkívül furcsán érezte magát.

"Végig száraz volt a szám. A testem nem úgy reagált, ahogy máskor szokott, tulajdonképpen a szer inkább akadályozott a játékban. Az volt az első, és egyben utolsó alkalom, hogy megengedtem: beadjanak nekem valamit" - mondta.

Bernard Tapie, az Olympique Marseille akkori elnöke ügyvédjén keresztül máris jelezte, jogi úton fog elégtételt venni a klubot csalással vádoló játékoson, illetve a szavait közlő újságon.

Adriano Galliani, az AC Milan jelenlegi alelnöke viszont "biztos abban" hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vizsgálatot indít az ügyben, s amennyiben bebizonyosodik, hogy a franciák tiltott szert használtak, megsemmisíti az egykori BL-finálé eredményét