Vágólapra másolva!
Távozni akar a Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpooltól az isztambuli döntő tizenegyespárbajának hőse, a lengyel labdarúgó-válogatottban kulcsembernek számító Jerzy Dudek.

A hálóőr úgy érzi, hogy a Villarrealtól 6,5 millió fontért igazolt Jose Reina túlságosan nagy előnyt élvez vele szemben, mivel Rafa Benítez vezetőedző és José Ochotorena kapustréner is spanyol.

"Nem azért igazolták ilyen drágán Reinát, hogy a kispadon üljön. Magabiztosan nyilatkozik a spanyol kapus, de ez természetes. Én is az lennék, ha honfitársam lenne az edző és a kapustréner. Igaz, Benítez azt ígéri, hogy nekem is esélyt ad, de ez nem elég. Állandó lehetőséghez akarok jutni, hogy ne veszítsem el a világbajnokság előtt a helyemet a lengyel válogatottban" - mondta Dudek, aki Andrea Pirlo és Andrij Sevcsenko 11-esét hárította a BL-döntőben.

A 32 éves kapus a Liverpool kezdőcsapatába került volna a walesi TNS elleni szerda esti Bajnokok Ligája-selejtezőn, ám ő saját érdekeit figyelembe véve lemondott a lehetőségről, jóllehet az Anfield Roadon most ünnepli először a szurkolósereg az AC Milan elleni diadalt.

"Csökkennének az esélyeim egy jó együtteshez szóló szerződésre, ha játszanék, mert akkor a sorozat további részében már nem segíthetném új csapatomat. Így alaposan csökkenne az értékem, pedig a Liverpoolnak égetően szüksége van a pénzre, ha még új játékost akar igazolni. A Bajnokok Ligájában aratott siker ugyanis csak arra volt elég, hogy eltüntesse az adósságot" - magyarázta Dudek. Lengyel lapértesülések szerint a kapust az UEFA-kupa-döntős portugál Sporting Lisboa szerződtetné.

A Liverpool mindeközben 7,5 millió fontos ajánlatot tett Gabriel Militóért, a Real Zaragoza argentin labdarúgójáért. A 24 éves védőt 2007-ig köti szerződés a spanyol csapathoz. A kontraktusban 20,7 millió fontos kivásárlási ár szerepel, vagyis jóval nagyobb összeg a mostani ajánlatnál. "Nem eladó a játékos! Meg akarjuk tartani Militót, aki kulcsembernek számít" - mondta Miguel Pardeza sportigazgató.

A Liverpool Figóra is vadászott, ám immáron az Internazionale is meg szeretné szerezni a Real Madrid világklasszis középpályását. A La Gazzetta dello Sport című lap értesülései szerint a portugál labdarúgó menedzsere szerdán tárgyal ügyfele esetleges átigazolásról Milánóban. "Hozzánk akar szerződni, és ezt mi is nagyon szeretnénk" - mondta Massimo Moratti, az Inter tulajdonosa.

Az újság egyébként úgy tudja, hogy a klub két lehetőséget kínál a 32 éves játékosnak: vagy két évre ír alá évi 3 millió euróért, vagy három évre 2,5 milliós idénygázsiért. Figót - aki öt éve, 65 millió euróért igazolt az ősi rivális FC Barcelonától Madridba - még 2007-ig szerződés köti a királyi gárdához, amelynek vezetői azonban a hírek szerint lemondtak a futballista 3 milliós lelépési díjáról.

A 26 éves Marcelo Pizarro milánói szerződéskötésével kapcsolatban viszont már csak a formaságok vannak hátra. A chilei válogatott középpályásért a milánóiak 12 milliót fizettek az Udinesének.