Vágólapra másolva!
Steven Gerrard ez idő szerint egyike Európa legkeresettebb középpályásainak. A Liverpool 24 éves, 32-szeres angol válogatott sztárjának ázsiója csak tovább nőtt a Chelsea keddi kiverése, s Gerrardnak a BL-elődöntőben mutatott pazar játéka óta. A játékost tavaly nyár óta környékezik a londoni kékek, ám most egy másik óriás, a Real Madrid is beszállt a versenyfutásba - jelenti az AS. A spanyolok étvágya felettébb nagy; a The Sun értesülései szerint José Antonio Reyest, az Arsenal 9-szeres spanyol válogatott csatár-középpályását is szívesen vinnék.

Gerrardért a Chelsea - mint ismeretes - 40 millió eurót kínál; jóllehet Peter Kenyon ügyvezető a minap kijelentette: vége a nagy költekezésnek, a csapat személyi állománya most már adott, csak egy-két posztra igazolnak a jövőben, afféle célzott módon. A jelek szerint az egyik "célszemély" Gerrard.

Csakhogy Gerrard Vanderleí Luxemburgót is érdekli. Igaz ugyan, hogy a Madrid "csak" 30 millió euróra taksálja a 'Pool saját nevelésű játékosát, aki eddig 178 Premiership-meccsen 26 gólt szerzett, ám a tranzakcióba esetleg belevenné Gutit is, akit igencsak kedvelnek Angliában, s aki sohasem titkolta: a Real Madridon kívül legfeljebb valamelyik angol csapatban játszana.

Gutit azonban csak akkor adja a Madrid, ha a klubcseréhez neki is kedve van. (A középpályás a közelmúltban hosszabbította meg 2008-ig a Madridhoz szóló szerződését.)
Figyelemre méltó, hogy Gerrard már a két korábbi Madrid-edző, Camacho és García Remón kívánságlistáján is szerepelt.

Meglehet azonban, hogy a Chelsea visszalép a versenyfutástól, ugyanis Roman Abramovics klubelnök - úgy hírlik - sokallja a 40 milliót Gerrardért, és inkább a 21 éves argentin tehetséget, Javier Mascheranót venné meg - jóval kevesebbért.

Reyes azért vágyik el az Arsenaltól - ahová tavaly januárban szerződött, s ahol azóta 30 bajnoki meccsen 10 gólt szerzett -, mert valahogy nem tudja megszokni a londoni életformát. Érte 10 millió fontot, azaz 15 millió eurót kérnek az Ágyúsok. Érdekes, hogy másfél éve ennél többért, 17 millió euróért került Reyes a Sevillából az Arsenalba...

Ch. Gáll András