Vágólapra másolva!
Folytatódott a Chelsea vesszőfutása, az angol bajnokság címvédője ezúttal a Liverpooltól kapott ki 3-1-re. A Vörösök kispadján Jürgen Klopp így megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

Azzal, hogy a Chelsea 10 forduló alatt mindössze 11 pontot szerzett, beálította a Premier League-ben a Blackburn negatív rekordját, a Rovers volt legutóbb az a csapat, amely címvédőként hasonlóan gyengén rajtolt. José Mourinho csapata a hét közben a Ligakupából is kiesett, és az angol lapok már azt találgatták, pedig tart a Chelsea tulajdonosának, Roman Abramovicsnak a türelme.

A londoniak ellenfele a Liverpool volt, amely Jürgen Klopp érkezése óta veretlen, de a bajnokságban még nem tudott nyerni a német edző irányításával. A meccs elején úgy tűnt, folytatódik a nyeretlenségi sorozat, mert a 4. percben Azpilicueta beadására Ramires érkezett, és a fejesébe Mignolet csak beleérni tudott.

Már letelt a hosszabbítás, amikor jött az egyenlítés

A Chelsea könnyen megduplázhatta volna az előnyét, de Terry lefejelt labdájáról középen lemaradtak a társak. A Liverpool az első negyedóra után kezdett el éledezni, de Lallana lövése és Lucas fejese is könnyű zsákmány volt Begovic kapusnak.

A meccs góljai:

Aztán az első félidő hosszabbításában érkezett a vendégek egyenlítőgólja, az érdekessége, hogy a Clattenburg által mutatott két perc már letelt, amikor Coutinho megcsinált egy látványos lövőcselt, majd szépen tekert ballal a jobb sarokba. A brazil támadó középpályás régóta adós volt a góllal, 710 perces gólcsendet tört meg a mostani lövéssel.

Coutinho és Benteke eldöntötte

A második félidőben sokáig nem történt semmi izgalmas, aztán a 68. percben Mourinho őrjöngött, mert Lucasnak már volt egy sárgája, amikor buktatta Ramirest, mégis megúszta a kiállítást. A 72. percben Oscar próbálta meglepni Mignolet-t, jó 40 méterről ívelte rá a labdát, de a belga kapus ki tudta ütni a látványos próbálkozást.

Mourinho mintha már nem tudna hatni a játékosaira Forrás: AFP

Két perc múlva változott az állás, de ennek a liverpooliak örülhettek, a csereként beállt Benteke fejelt le egy felívelt labdát, Coutinho pedig ezúttal jobbal lőtt, és a Terry testén megpattanó lövés a bal felsőbe vágódott.

A 83. percben aztán minden eldőlt, Benteke úgy tologatta a labdát, hogy azzal Terry és Cahill közelsége ellenére is eljutott lövésig, aztán a jobb alsóba gurított. A Liverpool így 2011 óta először tudott nyerni a Stamford Bridge-en, és megvan Klopp első sikere a bajnokságban. Mourinho sorsa pedig továbbra is kérdéses, egyre durvábban inog a kispad alatta.

Az éllovas Manchester City megszenvedett a Norwich ellen, pedig a második félidő közepén Otamendi bombafejesével a hazaiaknál volt az előny. Hart viszont hatalmasat hibázva gólt ajándékozott a Norwichnak, amikor szinte beejtette a labdát a kapuba, amit végül Jerome segített beljebb. A Manchester City végül egy kezezés miatt megítélt büntetővel győzött, amit Yaya Touré lőtt be, sőt a hosszabbításban kapott még egy 11-est a hazai csapat, de Kolarov azt kihagyta.

A City csak jobb gólkülönbségével előzi meg az Arsenalt, amely 3-0-ra győzött a Swansea otthonában. Az Ágyúsok úgy nyertek, hogy nyolc játékosuk hiányzott sérülés miatt, és a mostani hárommal együtt Arsene Wenger 1996-os színre lépése óta 2002 gólt szerzett a csapat minden sorozatot beleszámolva.

Mivel a Manchester United meglepetésre 0-0-t játszott a Crystal Palace-szal, a Leicester nyomult fel a harmadik helyre, miután 3-2-re verte a West Bromot. A Leicesterben Mahrez duplázott, Vardy pedig zsinórban nyolcadik bajnokiján talált be,és 10 góljával vezeti a PL góllövőlistáját.

Premier League, 11. forduló:
Chelsea - Liverpool 1-3 (1-1)
gól: Ramires (4.), illetve Coutinho (45+3., 74.), Benteke (83.)

Crystal Palace - Manchester United 0-0

Manchester City - Norwich City 2-1 (0-0)
gól: Otamendi (67.), Yaya Touré (89., 11-esből), illetve Jerome (80.)
piros lap: Martin (88., Norwich)

Newcastle United - Stoke City 0-0

Swansea City - Arsenal 0-3 (0-0)
gól: Giroud (49.), Koscielny (68.), J. Campbell (73.)

Watford - West Ham United 2-0 (1-0)
gól: Ighalo (39., 48.)

West Bromwich Albion - Leicester City 2-3 (1-0)
gól: Rondón (30.), Lambert (84., 11-esből), illetve Mahrez (57., 64.), Vardy (77.)