Vágólapra másolva!
Harmincmilliárd forintnyi eurót adna a Real Madrid, hogy elhalássza a Barcelona elől a brazil válogatott Neymart. A Santos 21 éves támadójának előszerződése van a Barcával, de a Realnál megtarthatná a kereskedelmi jogai nagy részét.

Florentino Pérez, a Real elnöke nem felejtette el Neymart, sőt az elmúlt két hónapban komoly erőfeszítéseket tett, hogy nyártól a Real Madridban folytassa a pályafutását. A spanyol klub két képviselője a múlt héten Dél-Amerikába utazott, ahol kerek százmillió eurós (mintegy 30 milliárd forint) ajánlatot tettek Brazília legnagyobb tehetségéért - írta a Marca.

Csak látszólag sok a Santos-játékosért kínált összeg, jegyzi meg a lap, mivel óriási publicitást hozna a klubnak, ezen kívül jelenleg is tizenegy reklámszerződése van, köztük olyan, világszerte ismert cégekkel, mint a Red Bull, a Panasonic, a Nike vagy az Unilever.

A támadó jelenleg évi 7,2 millió eurót keres, ami a szponzori szerződéseivel együtt 12 millióra hízik, a Realban tízmilliót kapna, mellette megtarthatná a kereskedelmi jogai hetven százalékát, ami döntő tényező lehet az új klubja kiválasztásakor. A Real általában 50-50 százalékban osztozik a kereskedelmi jogokon a játékosaival, még Ronaldónak sem jut több ennél, azt azonban nem tudni, a Barcelonánál mennyi jutna Neymarnak.

Forrás: AFP/Luis Acosta
Neymar a londoni olimpián

Korábban Neymar úgy nyilatkozott, nem hagyná el a Santost a 2014-es, brazíliai vb-ig, ám most úgy tűnik, a klub kész eladni, és egyelőre nem is írt alá újabb szerződést Neymar.

A brazil válogatott alapemberére a Barcelona is hajt, amelynek szintén vérfrissítésre volna szüksége a jelenlegi szezon után. A katalánok már kötöttek egy előszerződést a játékossal, akivel amúgy sem egyszerű megállapodni, mivel a játékjogát közösen birtokolja a Santos (10 százalékban), egy befektetői csoport (40%), valamint Neymar apja (50%).

Ha a Realnak mégis sikerülne megszereznie Neymart, a spanyol lap szerint 40 millió eurónyi kompenzációt kellene fizetnie a Barcának.

A Marcának Dani Alves, a Barca brazil védője is nyilatkozott a Santos cselgépéről: "Ha lenne ennyi pénzem, már leigazoltam volna én magam."

http://www.youtube.com/embed/gEJGJkOT9nU

Neymar-show