Vágólapra másolva!
Alex Ferguson megerősítette, hogy Wayne Rooney arra kérte a klubot, engedjék távozni, ám a leköszönő Manchester United-menedzser nemet mondott a csatárnak.

Wayne Rooney nem került be a Manchester United Swansea elleni (2-1) keretébe, így Angliában egyre többen biztosra vették, hogy az angol válogatott csatár elhagyja az Old Traffordot.

A szezon végén visszavonuló menedzser, Alex Ferguson megerősítette, hogy Rooney elvágyódik a bajnokcsapattól, ez azonban nem jelenti azt, hogy el is fog menni.

"Nem hiszem, hogy Wayne Rooneynak volt kedve játszani, mert arra kért minket, hogy hagyjuk elmenni a csapattól" - idézte a BBC a skót szakembert. "De mi nem hagyjuk, hogy elmenjen. Úgy gondolom, hogy csak azért frusztrált, mert nem játszott annyit az elmúlt hetekben, mint amennyit szeretett volna."

http://www.youtube.com/v/wcXeT1pbjKY?version=3&hl=hu_HU


Ferguson hozzátette, hogy innentől már nem az ő döntése, hogy marad-e Rooney vagy nem, ő mindenesetre visszautasította a csatár távozási igényét.

Az Independent a menedzser nyilatkozata előtt még azt írta, Rooney talán csak azért maradt ki a MU keretéből, mert az edzőközpontban összekapott Phil Jonesszal, de ezek szerint Ferguson csak motiválatlannak találta a támadót.

Rooneyt kifütyülték, amikor átvette az aranyérmet:

http://www.youtube.com/v/Q6FisN4RUWg?hl=hu_HU&version=3


Rooney távollétében a góllövőlistát vezető Robin Van Persie társa a támadó szekcióban Javier Hernandez és Danny Welbeck voltak, és egyáltalán nem lehetett panasz a trió teljesítményére.

A 27 éves csatár iránt a brit sajtó szerint a Bayern München és a Paris-Saint Germain is érdeklődik, a helyére pedig a Dortmundban remeklő, a Real Madridnak a BL-ben egy meccsen négy gólt rúgó Robert Lewandowski érkezhet.

Rooneyt karrierje elején éppen a Fergusont a kispadon váltó, szintén skót David Moyes edzette az Evertonnál, ám viszonyuk korántsem volt felhőtlen.