Vágólapra másolva!
A FIFA szerdai elnökválasztására érkező MLSZ-elnök, Csányi Sándor nem foglalkozik a nemzetközi szövetség körüli botrányokkal, szerinte feltétlenül meg kell tartani az elnökválasztást. Bobby Charlton is szívesebben foglalkozik Paul Scholes visszavonulásával.

Kedd este megérkeztek a nemzeti szövetségek vezetői Zürichbe, ahol szerdán fél tíztől tartják a FIFA tisztújító közgyűlését.

Joseph Blatter a negyedik elnöki ciklusára készül, egyetlen kihívója, Mohamed Bin Hammam tagságát vasárnap felfüggesztette a FIFA etikai bizottsága, ahogy a szervezet alelnöke, Jack Warner tagságát is.

Warner azonban nem nyugodott bele a történtekbe, hétfőn nyilvánosságra hozott egy levelet, melyben súlyos korrupciós vádakkal illeti Blattert, és a FIFA vezetőségét. A levél valódiságát Jerome Valcke, a FIFA főtitkára elismerte, majd az angol szövetség az elnökválasztás halasztását sürgette.

Csányi Sándor ezzel együtt Blattert támogatja: "Csak most érkeztem, nem szeretnék beszélni erről" - idézte a Soccerway nevű honlap a magyar vezetőt. "Azt is csak az imént hallottam, hogy nem halasztják el az elnökválasztást. Én Blattert támogatom. Azt gondolom, feltétlenül meg kell tartani a közgyűlést."

A lap Bobby Charltontól, a Manchester United egykori legendás játékosától sem tudott meg többet, aki inkább a visszavonulását bejelentő Paul Scholes térlátását és ösztönösségét méltatta, és arról beszélt, mennyire fog majd hiányozni a csapatnak a veterán középpályás. A botrányokról viszont csak annyit mondott: "Kérdezzék a FIFA-t."