Vágólapra másolva!
A Liverpool a foglalt telefonvonalak, a Tottenham pedig kétperces időtúllépés miatt késett le Charlie Adamről, az utóbbi hónapok legfelkapottabb brit játékosa így maradt a Blackpoolban - írja a Sun című angol bulvárlap.

A Premier League-ben újonc Blackpool a vártnál jobban szerepel, és jelenleg a 12. helyen áll a tabellán. A siker egyik letéteményese a skót csapatkapitány, Charlie Adam, aki középpályásként négy gólt szerzett az idény során. A szakemberek és a brit lapok az új Steven Gerrardként aposztrofálják, talán ezért is próbált minden követ megmozgatni érte a Liverpool.

Kenny Dalglish, a Liverpool vezetőedzője korábban 6,5 millió fontot ajánlott a Blackpool által 10 millióra taksált Adamért, de akkor nem jött össze az üzlet. Később az újonc csapat engedett az igényeiből, a január 31-én éjfélkor lezárult átigazolási időszak előtt pedig a Liverpool újra próbálkozott, de a foglalt telefonvonalak miatt nem ért el senkit sem a Bloomfield Roadon.

A Tottenham sokkal közelebb járt Adam megszerzéséhez, a 6,5 milliót kínáló Spurs mindenben megegyezett a klubbal és a játékossal, de a Blackpool részvényesei közül többen későn tudták aláírni a papírokat, így az átigazolási időszak lezárta után két perccel köttetett meg a szerződés, vagyis Adam nem igazolt sehová.

"Minden rendben ment, de elvesztettük a versenyfutást az idővel" - mondta Harry Redknapp, a Tottenham edzője. "Charlie szeretett volna hozzánk igazolni, meg is állapodtunk az átigazolási összegben, de a Blackpool elnökének el kellett még érnie két részvényest, hogy szentesítve legyen a szerződés, és sajnos kicsúsztunk az időből pár perccel. Nyáron újra megpróbáljuk."

Adam elvesztésétől tartva Ian Holloway, a Blackpool menedzsere négy kölcsönszerződést is kötött az utolsó pillanatban: a fehérorosz Szergej Kornyilenko a Zenittől, James Beattie a Rangerstől, Andy Reid a Sunderlandtől, Jason Puncheon pedig a Southamptontól érkezett.