Vágólapra másolva!
Ian Holloway a lemondását fontolgatja az angol szövetség büntetése miatt. Az általa irányított Blackpoolnak azért kell huszonötezer fontot fizetnie, mert a menedzser a megszokotthoz képest jóval gyengébb összeállításban küldte pályára az együttest Premier League-ben. A Blackpool elnöke, Karl Oyston nem hajlandó elfogadni az edző távozását.

A novemberi Aston Villa elleni idegenbeli bajnokin Holloway tíz helyen változtatta meg a kezdőcsapatát az előző meccshez képest. A találkozón nem játszott alárendelt szerepet a Blackpool, csak az utolsó percben kapott góllal kapott ki. Ennek ellenére az angol szövetség úgy ítélte meg, hogy a menedzser kezdőcsapata sérti a liga szabályzatát, mely szerint minden résztvevő köteles a legerősebb csapatával játszani a bajnokikon.

A szakember szerint a vád, hogy szándékosan gyengítette volna meg csapatát, rendkívül sértő számára, és a játék képe alapján egyértelmű, hogy szó sem volt gyengébb képességű együttesről.

Holloway már a döntés előtt - amikor kiderült, hogy megvizsgálják a találkozót - kilátásba helyezte, hogy lemond, ha megbüntetik a csapatát. Az újonc Blackpool vezérigazgatója, Karl Oyston azonban most határozottan közölte, hogy nem fogadja el a lemondást. "Egy olyan emberről van szó, aki a friss levegőt jelenti nem csupán a Blackpool, de az egész Premier League számára, és nevetséges lenne egy ilyen ügy miatt ekkora veszteséget szenvednünk" - nyilatkozta Oyston a SkySports.com-on közölt cikk szerint. "Mindent elkövetek, hogy megtartsam Iant, és biztos vagyok benne, hogy ez sikerül is."

A Blackpool tizennégy napig fellebbezhet a büntetés ellen.

A Wolverhampton együttese 2009-ben hasonló eset miatt szintén huszonötezer fontos büntetést fizetett, ugyanakkor a nagycsapatokkal kapcsolatban már nem ilyen szigorúan értelmezi a szabályt a szövetség. A Manchester United például 2009 májusában a BL-döntő előtt a Hull ellen szintén tíz helyen változtatott az előző játéknaphoz képest, de megúszta következmények nélkül, akárcsak a Liverpool, mely 2007 májusában szintén tíz helyen cserélt a Fulham elleni bajnokin.