Vágólapra másolva!
A Liverpoolnál az elmúlt hetekben leginkább az edzőváltással voltak elfoglalva, de a klub vezetősége szeretné a keretet is megerősíteni. Az első számú kiszemelt az Ajax Amsterdam uruguayi támadója, Luis Suárez, akinek ügynökével meg is kezdték a tárgyalásokat. Dzsudzsák Balázst is kinézte a Liverpool, de angol lapértesülés szerint Arsenal is vinné a PSV magyar szélsőjét.

A Liverpool nagyon gyengén szerepel ebben a szezonban, és a drukkerek szerint elsősorban a támadójátékot kellene javítani. A szakértők is úgy vélik, hogy a spanyol csatárra, Fernando Torresre túlságosan is nagy teher hárul, így egy vérbeli gólvágót kellene igazolni januárban. A jelek szerint az amerikai tulajdonosok is így értékelik a helyzetet, mert az Ajax világklasszisa, Luis Suárez a legfőbb célpontjuk.

Suárez elképesztően gólerős: a jelenlegi idényben hétnél jár, de karrierje során az Ajaxban 108 találkozón nyolcanegyszer volt eredményes. Szerződése 2013-ig érvényes, és eddig úgy tűnt, hogy az idény végéig marad Amszterdamban, ám meglehet, a Liverpool már télen kivásárolja a szerződéséből. Menedzsere, Pere Guardiola (a Barcelona trénerének, Josep Guardiolának a testvére) ugyanis a napokban együtt vacsorázott a Liverpool amerikai tulajdonosával, John W. Henryvel. Az átigazolást megkönnyítheti, hogy a liverpooliak holland csatára, Ryan Babel állítólag szívesen visszatérne az Ajaxhoz, más kérdés, hogy a Liverpool már megegyezett az eladásáról a német Hoffenheimmel.

Igaz, utóbbi semmit nem jelent, hiszen Simon Krisztián is hasonló cipőben járt - az Újpest megegyezett a Hoffenheimmel -, és végül a magyar szélső dönthetett arról, hogy inkább a Feyenoordhoz megy, amellyel szóban már korábban megállapodott.

Dzsudzsák Balázs esetleges átigazolása már régóta slágertéma a magyar és a külföldi sajtóban is, tucatnyi klub felmerült már, mint lehetséges kérő. Mivel a játékos remekel a PSV-ben és szeretne is erősebb csapatba igazolni, tényleg jó esély lehet rá, hogy már a mostani átigazolási időszakban, esetleg majd nyáron együttest vált.

A The People című angol lap szerint a Liverpool és az Arsenal is kivetette a hálóját a 24 éves magyarra, a Fanfc.com szerint a londoni csapatnak több esélye lehet a megszerzésére. A tízmillió euróra taksált szélső ázsiójáról mindent elmond, hogy a Transfermarkt.de oldal szerint két év alatt az értéke a hatszorosára nőtt. Ráadásul ha csak az őszi szezont nézzük, akkor Dzsudzsák értéke nőtt a legtöbbet az ősz során. A Blikk összeállítása szerint az Ajaxban szereplő Maarten Stekelenburgot és Jan Vertonghent megelőzve 818 millió forintnyi euróval lett drágább Dzsudzsák, a piaci értéke immáron 3,5 milliárd forint.

További átigazolási hírek:
A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Sevilla brazil csatára, Luís Fabiano megegyezett a Juventusszal, de a két egyesületnek még meg kell állapodnia a vételárról. Az AS Roma megkezdte a tárgyalásokat francia védőjével, Philippe Mexesszel a szerződésének meghosszabbításáról. A Sunderland ötmillió eurót ajánlott a Paris Saint-Germain középpályásáért, Stéphane Sessegnonért. A Bayer Leverkusen csatárát, Patrick Helmest a Wolfsburg szeretné megszerezni. A Juventus legújabb kiszemeltje a csatárposztra az AZ Alkmaar olasz támadója, Graziano Pelle. A Manchester City szélsőjét, Shaun Wright-Phillipset a Fulham és a Newcastle United is szeretné megszerezni. További két évvel meghosszabbította nyáron lejáró szerződését Joan Capdevila, a spanyol élvonalban szereplő Villarreal világ- és Európa-bajnok labdarúgója.

www.global-soccer.eu