Vágólapra másolva!
Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Istent hívta segítségül csapata utolsó két világbajnoki selejtezője előtt.

"Az Úr már nagyon sokszor megmentett engem, remélem, most is így tesz majd" - mondta Maradona, akinek "Isten keze" néven hiresült el az 1986-os vb-n, az angolok elleni negyeddöntőben szerzett gólja, amikor fejelés közben a kezével juttatta a hálóba a labdát.

A 48 esztendős szakvezető már korábban is gyakran hangoztatta, hogy Isten megmentette az életét, többek között akkor, amikor kábítószer- és alkoholproblémákkal küzdött.

Az 1970 óta minden vb-n résztvevő argentinok jelenleg az ötödik helyen állnak a dél-amerikai selejtező zónában, s amennyiben ebben a pozícióban végeznek, a CONCACAF-zóna negyedik helyezettjével kényszerülnek pótselejtezőt vívni. Maradona együttese jövő vasárnap fogadja Peru válogatottját, négy nappal később pedig a jelenleg hatodik helyen álló Uruguayhoz látogat. Dél-Amerikából az első négy helyezett jut ki automatikusan a jövő évi, dél-afrikai vb-re.