Vágólapra másolva!
A La Repubblica című olasz napilap értesülései szerint Silvio Berlusconi, az AC Milan labdarúgócsapatának tulajdonosa líbiai befektetőknek adhatja el a milánói klubot.

Az újság pénteki számában arról írt, hogy Berlusconi felajánlotta Moammer el-Kadhafi líbiai államfőnek: vegyen Milan-tulajdonrészt. El-Kadhafi a líbiai központi bankon keresztül állítólag már vásárolt a torinói Juventus értékpapírjaiból. Az AC Milan, amelynek becsült értéke 600 és 800 millió euró között lehet, nem kommentálta az újság információit.

A La Reppublica cikke szerint a milánói klubnak jelenleg tetemesek az adósságai, ráadásul az olasz miniszterelnök felnőtt gyermekei sem kívánják apjuk futballvállalkozását vezetni, ezért keresnek vevőt. A lap úgy tudja, hogy a két politikus között már a szombati Milan-Internazionale mérkőzés közben megkezdődött az egyeztetés, majd Berlusconi Líbiába utazott és ott tárgyalt tovább Kadhafival.

A milánói klub a tartozások csökkentésének érdekében a nyári átigazolási időszakban 67 millió euróért eladta Kakát, a csapat aranylabdás brazil középpályását a Real Madridnak, ezt követően pedig Carlo Ancelotti vezetőedző az angol Chelsea-hez szerződött. Berlusconi a korábbi brazil világbajnokot, Leonardót ültette a kispadra, ami a La Reppublica szerint kétségtelenül olcsóbb megoldás Ancelottinál.

Berlusconi 1985 óta tulajdonosa a milánói egyesületnek, a csapat azóta hat bajnoki címet, öt-öt BEK-, illetve Bajnokok Ligája- és Európai Szuperkupa-győzelmet, valamint egy klubvilágbajnoki diadalt ünnepelhetett. Utóbbit követően a Milan a nemzetközi kupák legeredményesebb alakulata lett.