Vágólapra másolva!
Carlos Tévez argentin válogatott labdarúgó kedden öt évre írt alá a Manchester Cityhez, s a 25 éves csatárért 25,5 millió fontot fizetett új klubja a játékjogával rendelkező Kia Joorabchian menedzsernek.

Tévez az előző két idényben a városi rivális Manchester Unitedet erősítette és korábbi vezetőedzője, Sir Alex Ferguson élesen kritizálta őt, amiért éppen a nagy vetélytárshoz igazolt, egyúttal jelezte: januárban többször személyesen próbálta rávenni arra, hogy hosszabbítson.

"Alex soha nem hívott fel, vagy küldött üzenetet" - válaszolt a skót mesternek első sajtótájékoztatóján Tévez, aki kijelentette, nem a pénz döntött választásában, ugyanis kevesellte a játéklehetőséget a Vörös Ördögöknél, ezért határozott a távozás mellett, noha a United szintén ötéves szerződést kínált neki. A Boca Juniorsban, a Cortinthiansban és a West Ham Unitedben is megfordult, 50-szeres argentin válogatott csatár MU-mezben 63 mérkőzésen lépett pályára, és 19 gólt szerzett.

Így fogadták Tévezt a Citynél


A támadó immár a harmadik nagy nyári igazolása a Manchester Citynek a középpályás Gareth Barry és a csatár Roque Santa Cruz után, de Mark Hughes vezetőedző jelezte: szeretné, ha az Arsenal togói gólfelelőse, Emmanuel Adebayor is kékbe öltözne a következő szezontól.