Vágólapra másolva!
A Manchester Cityről az elmúlt hetekben mást sem lehetett olvasni, mint hogy középhátvédet szeretne igazolni. Az első számú célpont a Chelsea válogatottja, John Terry volt, de képbe került a Bayern München brazil bekkje, Lúcio is. Ehhez képest váratlan fordulat, hogy a City az utóbbi napokban a csatársor megerősítését helyezte előtérbe, Carlos Tévezzel már meg is állapodott, de két másik jó nevű támadó megszerzése is napirenden van.   

A Manchester Unitedtől érkező Tévez hétfő este ötéves megállapodást kötött a kisebbik manchesteri klubbal, a 25 éves argentin csatárnak már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton kell átesnie az aláírás előtt.

A Sky Sports beszámolója szerint ugyanakkor a City felvette a kapcsolatot az Arsenallal is Emmanuel Adebayor leigazolása ügyében. A togói támadót korábban az AC Milan csábította, de amikor a tárgyalások megszakadtak, úgy tűnt, Adebayor marad Londonban. A jelek szerint azonban ez korántsem biztos, hiszen a manchesteriek 20 millió fontot kínáltak érte, márpedig egy ilyen ajánlatnak Arsene Wenger nem nagyon szokott ellenállni.

De a manchesteriek egy másik vasat is tartanak a tűzben: a barcelonai napilap, a Sport szerint a klub ugyancsak bejelentkezett a Sevilla brazil támadójáért, Luis Fabianóért, akit a Milan is szeretne a soraiban tudni. Annyi biztos, hogy az angolok többet fizetnének a csatárért, mint a milánóiak, más kérdés, hogy maga a játékos szívesebben szerződne Olaszországba.

További átigazolási hírek
Az Aston Villa közel áll ahhoz, hogy megszerezze a Middlesbrough balszélsőjét, Stewart Downingot. A Portsmouth érdeklődik a Tottenham Hotspur francia jobbhátvédje, Pascal Chimbonda iránt. Az AC Milan középhátvédje, Digao (Kaká öccse) a Freiburgnál szerepel próbajátékon. A Werder Bremen az Olympique Marseille albán középpályásával, Lorik Canával tárgyal. A Real Madrid legújabb kiszemeltje a lisszaboni Sporting középpályása, Joao Moutinho.

www.global-soccer.eu