Vágólapra másolva!
A Manchester City egyelőre a vártnál óvatosabb szereplője a nyári játékospiacnak. Bár az egyesület a világ egyik leggazdagabb klubjának számít és télen világrekordnak számító összeget kínált az AC Milannak Kakáért, a mostani holtszezonban korántsem költött olyan sokat, mint az várható volt.

Ugyan megvette Gareth Barryt az Aston Villától és Roque Santa Cruzt a Blackburn Roverstől, ám igazi világklasszis még nem érkezett.

Az együttes edzője, Mark Hughes elsősorban a védelembe keres egy nemzetközi rutinnal is rendelkező labdarúgót, és első számú kiszemeltjének a Chelsea csapatkapitánya, John Terry számít. Őt azonban a jelek szerint szinte lehetetlen elcsábítani a Stamford Bridge-ről: a londoniak már a City két ajánlatát is visszautasították, pedig a második 30 millió fontról szólt.

A hírek szerint a manchesteriek ugyan még nem adták fel, és tovább emelik az összeget, azonban ha a Chelsea erre is nemet mond, akkor más megoldást keresnek. Ez pedig a Bayern München brazil játékosa, Lúcio lehet. A nemrég a Konföderációs-kupán szerepelt bekkről állítólag nincs a legjobb véleménnyel a bajorok új edzője, Louis van Gaal, aki német lapértesülések szerint kijelentette, hogy a brazil megfelelő ajánlat esetén távozhat. A City tehát kihasználhatja a helyzetet: az angol Daily Telegraph úgy tudja, hogy a müncheniek már hétmillió fontért hajlandóak lennének elengedni a középhátvédet.

További átigazolási hírek:
A Southampton kapusa, Kelvin Davies a West Ham Unitedbe tart. A Standard Liege középpályását, Steven Defourt az Everton szeretné leigazolni. A Newcastle United argentin szélsőjét, Jonas Gutiérrezt az AS Roma szemelte ki. A Real Madrid holland csatárát, Klaas-Jan Huntelaart a Stuttgart is vinné.

A Tottenham Hotspur középpályása, Didier Zokora a Sevillába szerződött. Az egykori aranylabdás csatárt, Andrij Sevcsenkót a Fenerbahce csábítja. Az Aston Villa bejelentkezett a Middlesbrough két játékosáért, Tuncay Sanliért és Stewart Downingért.