Vágólapra másolva!
Amióta a Manchester City tavaly nyáron arab tulajdonosok kezébe került, az egyesületet a világ leggazdagabb klubjának tartják, és ennek megfelelően szinte minden világklasszis futballistával hírbe hozták az elmúlt egy esztendőben. A szezon befejeztével a szurkolók azt várták, hogy csapatuk százmilliókat költ majd, azonban a City eddig korántsem szupersztárokban gondolkozott, hanem úgy tűnik, hogy kifejezetten posztra igazol.

Ennek megfelelően szerződtették az Aston Villa angol válogatott középpályását, Gareth Barryt, és a Blackburn Rovers paraguayi csatára, Roque Santa Cruzt.

Mint látható, a manchesteriek igyekeznek minden csapatrészben erősíteni, és egy csatár, illetve egy középpályás megvétele után védőt keresnek. A hírek szerint elsősorban középhátvédre vadásznak, és be is jelentkeztek a Chelsea-nél John Terryért, azonban valószínűleg ők sem gondolták komolyan, hogy a londoniak elengedik csapatkapitányukat.

Ennél sokkal reálisabb célpontnak tűnik a Valencia játékosa, Carlos Marchena, aki a spanyol válogatottal a minap bronzérmes lett a Konföderációs Kupán. A 29 esztendős futballista, aki nem csak védőként, hanem középpályásként is bevethető, a hírek szerint szívesen kipróbálná magát a Premier League-ben, bár szerződése még két évig érvényes a Valenciánál.

A spanyol egyesület megfelelő ajánlat esetén aligha mond nemet a manchesterieknek, már csak azért sem, mert Marchena az egyik legnagyobb fizetéssel rendelkező játékosuk, és eladása ebből a szempontból sem lenne hátrányos az egyesületnek.

További átigazolási hírek:
A Portsmouth védője, Linvoy Primus egy évvel meghosszabbította szerződését. Olasz lapértesülések szerint a veterán támadó, Christian Vieri a Blackburn Roversbe köthet ki.

A Lille brazil középpályását, Michel Bastost a Tottenham Hotspur szemelte ki. A Manchester City zimbabwei csatárát, Benjamin Mwaruwarit a Stoke City szeretné megszerezni.

Az Arminia Bielefeld lengyel csatára, Arthur Wichniarek visszatért korábbi klubjához, a Herthához. A Partizan Beograd védőjét, Ivan Stevanovicot a francia Sochaux vette meg. A Hamburg az Arminia Bielefeld középpályásával, Robert Teschével erősítene.

A Saint-Etienne portugál középpályása, Paulo Machado a Toulouse-ba szerződött. Az AS Roma védője, Simone Loria a Torinóba tart.