Vágólapra másolva!
Michael Owen, az angol élvonalból kiesett Newcastle United labdarúgócsapatának csatára hétfőn bejelentette, hogy elhagyja a klubot.

"Még mindig a Newcastle futballistája vagyok, de már csak néhány hétig" - nyilatkozta a 2001-es aranylabdás a Sky Sports televíziós csatornának. "Külföldi és hazai ajánlatokat is kaptam, utóbbiak nyilvánvalóan jobban érdekelnek, hiszen úgy érzem, a Premier League-hez tartozom."

A 29 esztendős támadó a Liverpoolban kezdte pályafutását, majd 2004-ben a Real Madridhoz igazolt, de mivel ritkán kapott lehetőséget kezdőként, egy szezon után hazatért, és a Szarkákhoz szerződött. Owen 89 alkalommal szerepelt az angol válogatottban, melynek színeiben 40 gólt szerzett.

A Manchester Cityhez szerződött hétfőn Roque Santa Cruz, az angol élvonalbeli Blackburn Rovers paraguayi válogatott csatára. A 27 esztendős futballistának még három évre szóló szerződése volt a Blackburnnel, a kisebbik manchesteri alakulat azonban 18 millió fontért kivásárolta. Santa Cruz a második nyári szerzeménye a Citynek a válogatott középpályás Gareth Barry után, aki az Aston Villától érkezett június elején.

Négyéves szerződést kötött Orlando Engelaarral a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató PSV Eindhoven. A 29 éves holland válogatott futballistát a Schalke 04-től szerezte meg a klub, de a vételárát nem közölte. Engelaar a második nyári szerzeménye a PSV-nek a védő Andre Ooijer után.