Vágólapra másolva!
A vasárnapi záróforduló az olasz labdarúgó-bajnokságban egyszersmind David Beckham utolsó mérkőzése is volt az AC Milan színeiben, mivel eddig adta kölcsön a milánói klubnak az angol sztárfutballistát a Los Angeles Galaxy.

Beckham, aki az angol válogatottság meghosszabbítása, illetve a 2010-es vb-részvétel reményében igazolt átmenetileg vissza Európába, elégedetten nyilatkozott a Fiorentina felett aratott 2-0-s győzelmet követően: "Fantasztikus hat hónapot töltöttem a Milanban, nagyon hasznos időszak volt, de most vissza kell mennem a Galaxyhoz, a szerződésem kötelez. Július 11-én már az amerikai előszezonom kezdődik" - mondta a játékos, aki kizárta annak lehetőségét, hogy angliai klubban futballozzon a jövőben. "Semmi esély rá, hogy visszatérjek a Premier League-be" - állította.

A középpályás ugyanakkor nyitva hagyta a kaput korábbi csapata, a Real Madrid felé, ahol a régi-új elnök, Florentino Pérez várható újraválasztása a futballista számára kedvező fejleményt jelenthet: "Még nem tudom, mit hoz a jövő" - idézte a madridi Marca Beckham szavait arra vonatkozóan, hogy el tudja-e képzelni madridi visszatérését.

Pérez annak idején csupa világhírű játékos - így Figo, Zidane, Ronaldo és Beckham - odacsábításával tette fajsúlyossá első elnökösködését a Real Madridnál 2000 és 2006 között.