Vágólapra másolva!
Carlo Ancelotti lett az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő FC Chelsea vezetőedzője - jelentette be hétfőn a londoni klub. Az olasz szakember, aki vasárnap állt fel az AC Milan kispadjáról, hároméves szerződést kötött a Chelsea-vel, munkáját július 1-jén kezdi meg.

Miután Ancelotti vasárnap a Fiorentina elleni zárófordulót követően kijelentette, hogy nem marad Milánóban, borítékolni lehetett, hogy a Chelsea lesz a következő csapata. Korábban ugyanis már megjelentek hírek arról, hogy az edző előszerződést kötött a friss FA-kupa-győztes londoni klubbal, amelynek irányítását Guus Hiddink csak idény végéig vállalta. "Carlo kiemelkedő tudású szakember, tökéletes választás volt erre a feladatra" - áll a Chelsea közleményében.

Ancelotti pár napja még tagadta, hogy bárkivel is tárgyalt volna a londoniak részéről, azt mondta, addig marad a Milanban, amíg a vezetők azt akarják. Ez persze még nem tette valószínűbbé, hogy ki fogja tölteni 2010-ig szóló szerződését, Silvio Berlusconi ugyanis korábban kijelentette: egyedül Ancelotti a felelős azért, hogy a Milan az idén nem nyerte meg a bajnokságot. A klub tulajdonosa állítólag azért orrolt meg a szakvezetőre, mert az március közepe óta rendszeresen kihagyta a kezdőcsapatból a miniszterelnök egyik kedvencének számító Ronaldinhót.

A tíz nap híján ötvenéves Ancelotti nyolc évig volt a Milan edzője, ezalatt két Bajnokok Ligáját és egy hazai bajnoki címet nyert a csapatával. Helyét az eddigi sportigazgató, a 39 éves brazil Leonardo foglalja el a kispadon.

Luigi Del Neri a Sampdoriánál

Luigi Del Neri váltja a távozó Walter Mazzarrit az olasz labdarúgó-bajnokság 13. helyén végzett Sampdoria csapatának edzői posztján. A korábban többek között a Chievónál és az AS Románál dolgozó szakember két sikeres szezon után hagyja el az Atalanta együttesét a genovai klub kedvéért. Mazzarritól azért köszönt el hétfőn a Sampdoria vezetése, mert a Serie A-ban csalódást keltő helyen végzett a csapattal, az Olasz Kupában pedig hiába búcsúztatta a bajnok Internazionalét, a fináléban elbukott a Lazióval szemben, s így a következő szezonban nem szerepelhet az európai porondon.