Vágólapra másolva!
Az AS Roma számára a lehető legrosszabbkor jött a jobbhátvéd Marco Cassetti sérülése: a védő éppen akkor dőlt ki a sorból, amikor a posztján bevethető másik futballista, a rutinos Christian Panucci kijelentette, hogy többé nem szeretne pályára lépni a klub színeiben.

Panuccinak nem tetszett, hogy a Napoli elleni bajnokin csak a kispadra ültették, arról nem is beszélve, hogy eddig nem ajánlottak neki új szerződést - a mostani nyáron lejár -, éppen ezért távozni szeretne.

Mindez azt jelentette, hogy a rómaiaknak sürgősen szükségük volt egy új jobbhátvédre, és úgy tűnik, hogy a klub vezetősége villámgyorsan reagált, hiszen az olasz lapok szerint még a téli átigazolási időszakban megerősítik a csapat védelmét.

A fővárosi klub ugyanis közel áll ahhoz, hogy leigazolja az Udinese fiatal játékosát, Marco Mottát: az olasz források szerint a felek már mindenben megegyeztek, és csupán a szerződetés hivatalos bejelentése várat magára. A 22 esztendős védő az előző szezonban kölcsönben a Torinóban szerepelt, a mostani bajnokságban pedig már az udineieket erősítette, és nem is futballozott rosszul - bár a legutóbbi mérkőzéseken nem lépett pályára.

Motta ráadásul az U21-es olasz válogatottnak is oszlopos tagja, sőt a korosztályos együttesben a csapatkapitányi karszalagot is viselte, és remek teljesítményének köszönhetően korábban már kapcsolatba hozták a Juventusszal és a Palermóval is. A jelek szerint viszont az érte folytatott versenyfutást az AS Roma nyerte.

További átigazolási hírek:
A Real Madrid kölcsönbe leigazolta a West Ham United francia középpályását, Julien Faubert-t. A Blackburn Rovers szerződtette a Bolton Wanderers szenegáli csatárát, El Hadji Dioufot. A Newcastle United francia játékosa, Charles N'Zogbia a Wigan Athleticbe tart. A Fulham szeretné kölcsönvenni a Derby County középpályását, Giles Barnest. A szerb Partizan Beograd csapatkapitánya, Nenad Milijas a VfL Wolfsburgba tart.

A Fulham dán középpályása, Leon Andreasen a Hannover '96-ba szerződött. A francia Grenoble Foot új szerzeménye az 1860 München csatára, Mustafa Kucukovic. A Paris Saint-Germain fiatal védője, Mamadou Sakho 2010-ig meghosszabbította szerződését. A Cagliari leigazolta a fehérorosz BATE Boriszov középpályását, Mihail Szivakovot. A Fiorentina közel áll ahhoz, hogy megszerezze a Chelsea szerb középpályását, Braniszlav Ivanovicot.

Huszti Szabolcs biztosan elhagyja a Hannovert, mivel nem kívánja meghosszabbítani nyáron lejáró szerződését, ám meglehet, a középpályás nem a Bosman-szabály alapján távozik a német klubtól, hiszen az átigazolási szezon utolsó pillanataiban még két klub is verseng érte: a skót Celtic és a német Hamburg. A Kicker szerint utóbbi gárda lesz a befutó, amely pénteken legyőzte a Bayern Münchent, és a következő szezonban jó eséllyel a Bajnokok Ligájában lesz érdekelt. A Hamburg a nemrég a Manchester Citybe szerződött holland Nigel de Jongot kívánja Husztival pótolni.

Forrás: MTI

A német lapok szerint Huszti a Schalke ellen utoljára viselte a Hannover mezét

A Hannover edzője, Dieter Hecking azt mondta, csapata csak akkor adja el Husztit most télen, ha sikerül őt valakivel pótolni. Ha a Hamburg és a Celtic állítólagos ajánlatára is nemet mond a Bundesliga-12. együttes, akkor a magyar játékos nyáron szabadon távozhat.

Klubváltást tervez Diego Forlán, a spanyol bajnokság 2004/2005-ös idényének legjobb góllövője. Az uruguayi válogatott támadó a nyáron olyan együtteshez szeretne igazolni az Atlético Madridtól, amellyel komolyabb esélye lenne különböző címek begyűjtésére - adta hírül az MTI. A hamarosan 30 éves futballista az As című spanyol lap értesülése szerint visszavonulása előtt még egy utolsó jövedelmező szerződést remél kötni. Forlán 2007-ben 21 millió euróért érkezett a spanyol fővárosba a Villarrealtól, jelenlegi szerződése 2011-ig érvényes, kivásárlási ára 36 millió euró.

www.infosport-focivilag.hu