Vágólapra másolva!
Roberto Mancini vezetőedző menesztése egy "fájdalmas lépés volt és az együttes érdekében meg kellett tenni" - fogalmazott Massimo Moratti, az Internazionale labdarúgócsapatának elnöke.

Az olasz bajnokság győztesének vezetője azt mondta: azzal, hogy a szakember márciusban, a BL-búcsú után bejelentette távozási szándékát, majd később visszakozott, nagy feszültséget okozott az öltözőben. "Nyugtalanságot, bizonytalanságot keltett a játékosokban" - magyarázta Moratti.

A klubelnök médiaértesülések szerint pénteken, Párizsban találkozott a Mancini-utódnak tartott José Mourinhóval, s állítólag a jövő hét elején be is jelentik a portugál sztártréner kinevezését. A csütörtökön menesztett, 43 éves Mancini időközben kijelentette: ügyvédhez fordul, mert szerinte az Inter megpróbálja bemocskolni a jó hírnevét.

A szakember 2004-től irányította a gárdát, amely ezalatt 3 bajnoki címet, 2-2 hazai kupagyőzelmet és szuperkupát söpört be, azaz az 1995-től íródó Moratti-éra nyolc trófeájából hét az ő nevéhez köthető.