Vágólapra másolva!
Százhúszezer néző előtt búcsúzott az Indiában túrázó Bayern München labdarúgócsapatától Ottmar Hitzfeld vezetőedző és Oliver Kahn, az együttes kapusa.

Kahn 55 percig állt a kapuban az indiai bajnokság negyedik helyezettje, az AC Mohun Bagan ellen Kalkuttában 3-0-s bajor győzelemmel végződött mérkőzésen.

A német hálóőr a szünetben különböző díjakat és kupákat vehetett át, valamint megajándékozták egy 8640 gyémánt darabból összerakott trófeával is. A lecserélt kapus a búcsú előtt egy tiszteletkört futott, a nézők felállva ünnepelték.

"Hihetetlen élmény volt, ilyen fantasztikus hangulatú meccsen búcsúzni" - mondta Kahn.

A kapus részére augusztusban a müncheni Allianz Arénában rendeznek egy külön búcsúmeccset is, melyen a Bayern München ellenfele a német válogatott lesz.

A kalkuttai a meccsen ült utoljára a müncheniek kispadján Ottmar Hitzfeld vezetőedző, aki július 1-től a svájci válogatott szövetségi kapitánya lesz.

Az ünnepi hangulatban kezdődött találkozó a hajrában kis híján félbeszakadt, amikor Breno, a müncheniek fiatal brazil futballistája beleszállt ellenfelébe. Brenót kiállították, az egymással összeverekedő játékosokat a játékvezető az asszisztensek segítségével választotta szét.

Eredmény, barátságos mérkőzés:
Mohun Bagan AC (indiai) - FC Bayern 0-3 (0-2)
Kalkutta, 120 ezer néző
Bayern: Kahn (Rensing, 55.) - Schlottner, Breno, Ottl, Lell - Van Bommel, Zé Roberto (Kuru, 77.) - Sosa (Contento, 46.), Kroos (Pizarro, 81.), Bopp (Simari, 70.) - Schlaudraff
gól: Sclaudraff (18., 51.), Zé Roberto (37.)