Vágólapra másolva!
Valósággal vonzza az olaszokat a labdarúgó Bundesligába Luca Toni, a Bayern München és immár Németország sztárja.

Csütörtöki sajtóértesülések szerint az olasz bajnokság első osztályából, a Serie A-ból mind többen gondolkodnak azon, hogy követik a Fiorentina korábbi gólkirályának példáját, s Németországban folytatják. Ráadásul többen kedvező ajánlattal is rendelkeznek.

Így a VfL Wolfsburg a 2006-os világbajnok csapat védőjét, Christian Zaccardót akarja megszerezni Palermótól, de az Udinese középpályásával, Gaetano D'Agostinóval is kacérkodik. A Bayern München pedig Toni után előbb a Roma középpályására, Daniele De Rossira vetette ki a hálóját, de úgy tűnik, "beéri" az AC Milan kiválóságával, Gennaro Gattusóval is. A müncheniek állítólag évi hat millió eurós fizetést ajánlanak a válogatott labdarúgónak, a Milannak pedig 15 milliót fizetnének. Maga Gattuso pedig nem titkolta, hogy új kihívásra van szüksége, azaz külföldön szeretné folytatni pályafutását, bár elsődleges célpontja Anglia.

A sajtó szerint mindezért a 31 éves Luca Toni a "bűnös". Az elmúlt hónapokban ugyanis nem csupán Németországot hódította meg rendkívül közvetlen nyilatkozataival, de Olaszországban is elterjedt a híre, hogy Münchenben rendkívül jól érzi magát.

Az olasz csatár nem csinált titkot abból, hogy nem a német bajnokság színvonala hatotta meg, hanem a teli stadionok, a közönség lelkesedése, a hangulat, ami - mint vallotta - egyáltalán nem jellemző Olaszországra. Az olasz stadionokat az erőszak miatt mind kevesebben látogatják, miközben a Bundesliga mérkőzésein átlagban 37 ezer néző van jelen. Toni szerint ez egyszerűen lenyűgöző.

Luca Toni egyébként rendkívül örülne Gattuso jövetelének. "Legalább az öltözőben tudnék valakivel olaszul beszélni" - jelentette ki a közelmúltban, miközben egy, a tőle megszokott szombati gólt hiányoló újságírónak félig olaszul, félig németül azt válaszolta: "No gol, Scheisse". Népszerűsége pedig ezt követően tovább növekedett.