Vágólapra másolva!
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint nem fog megvalósulni az az elképzelés, melynek értelmében a jövőben az angol labdarúgó Premier League csapatai is játszanának tengerentúli mérkőzéseket.

A tervek szerint a 2010/11-es szezontól rendeznének PL-találkozókat Nagy-Britannián kívül, többek között New Yorkban, Pekingben és Tokióban. A jelenlegi, 38 fordulós rendszert 39-esre nyújtanák, s a januári extra játéknapon mind a húsz együttes külföldön lépne pályára.

"Ez a terv soha nem fog megvalósulni, legalábbis addig biztosan nem, amíg én vagyok a FIFA elnöke - jelentette ki a BBC-nek nyilatkozva a svájci sportvezető. - Az elképzelés nem számol a szurkolók érdekeivel, és azt a benyomást kelti, hogy az egész csak a pénzszerzésről szól" - indokolta határozott elutasító álláspontját.

Blatter még hozzátette, egy ilyen jellegű kezdeményezés akár a 2018-as angol vb-rendezési esélyeket is kedvezőtlenül befolyásolhatja. Az elképzelést több oldalról élénk tiltakozás fogadta, a szurkolók mellett klubvezetők, edzők, illetve szövetségek is kifejezték nemtetszésüket.