Vágólapra másolva!
Március 30-án visszavonul Romario, a brazilok világbajnok labdarúgója. A 42 éves klasszis 1994-ben nyert vb-t a dél-amerikai együttessel, jelenleg hazája bajnokságában szerepel a Vasco da Gama futballistájaként.

Elmondása szerint azért március 30-án hagyja abba a játékot, mert azon a napon jár le jelenlegi szerződése. Egyébként tavaly október 28. óta nem lépett pályára, ugyanis doppingvétség miatt 120 napos eltiltást kapott, ami április 19-ig szól.

"Remélem, az illetékesek méltányolják a kérésemet, és enyhítenek a büntetésemen" - mondta Romario. "Szeretnék még játszani a csapatomban, de március 30. után már nem lépek pályára. Sajnálnám, ha így érne véget fantasztikus pályafutásom."

Romario szervezetében a Palmeiras elleni bajnoki mérkőzés után a finasterid nevű szert mutatták ki. A játékos a meghallgatása során azt mondta, hajhullás ellen szedte a finasteridet, aminek nincs teljesítményfokozó hatása.

"Korábban is használtam már, tudtam, hogy szerepel a doppinglistán, de nem értem, miért került oda, amikor nem leszek se gyorsabb, se kitartóbb tőle, a hajhullás ellen viszont nagyon hatásos."

Egy doppingszakértő megerősítette Romario állítását, viszont hozzátette: azért tiltják a finasterid használatát, mert elősegíti a teljesítményfokozásra alkalmas anabolikus szteroidok felszívódását a szervezetben.