Vágólapra másolva!
Az elmúlt esztendőben minden héten összeállítottunk egy álomcsapatot az adott hét mérkőzései alapján, és most ezt alapul véve alakítottuk ki az év legjobb tizenegyét. Minden egyes poszton azt a játékost választottuk, aki év során a legtöbb "nevezést" gyűjtötte be, azonos számú jelölés esetén az döntött, hogy ki az, aki egyenletesebben teljesített, vagyis időben jobban megoszlottak szereplései álomcsapatunkban.

Kapus:

Sébastien Frey (francia, Fiorentina): Három olyan hálóőr is akadt az év során, aki kétszer került be a hét álomcsapatába, és közös bennük, hogy mindhárman franciák. Rémy Riou (FC Lorient, Auxerre FC) és Nicolas Douchez (Toulouse FC) kevésbé ismert nevek, Frey viszont már a francia nagyválogatottban is bemutatkozott, és az egész évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott - ezért is esett most rá a választásunk.

Hátvédek:

Christian Panucci (olasz, AS Roma): A jobbhátvéd posztján hárman is három nominálással rendelkeztek. A spanyol Sergio Ramos (Real Madrid) egyszer középhátvédként szerepelt, ezért eltekintettünk a szerepeltetésétől, a brazil Maicon (FC Internazionale) és Panucci között pedig az döntött, hogy a talján bekk csapattagsága jobban megoszlott időben.

Juan (brazil, Bayer Leverkusen, AS Roma): A középhátvéd posztján hatalmas volt a versengés a képzeletbeli csapattagságért, hiszen négy labdarúgó is három-három alkalommal került be tizenegyünkbe. A brazil Juan közülük a kiegyensúlyozottság mintaképe volt: egy tavaszi és egy őszi jelölése mellett a nyári Copa América ideje alatt is beválogattuk.

Dorin Goian (román, Steaua Bucuresti): A másik középhátvéd személye azonban valószínűleg meglepetést jelent sokak számára, hiszen választásunk a román Goianra esett, pedig mellette még William Gallas (Arsenal FC) és Julian Rodriguez (Olympique Marseille) került szóba. A két francia közül a londoniak focistája mindháromszor ősszel került be álomcsapatunkba, és Rodriguezt sem tartottuk eléggé kiegyensúlyozottnak. Goiannál külön bravúr, hogy a román bajnokságból is fel tudta hívni magára a figyelmet - köszönhetően elsősorban a válogatottban nyújtott teljesítményének.

Joan Capdevila (spanyol, RC Deportivo, Villarreal CF): A balhátvéd pozíciójában sem voltunk könnyű helyzetben, mert kettőnél többször senki sem került be a hét világválogatottjába - duplázó viszont négy is akadt. Végül a spanyol Capdevila lett a kiválasztott, akit a nyári klubváltás sem vetett vissza, és nem csak a Primera Divisiónban, hanem a válogatottban is remekelt. Mellette egyébként még Gael Clichy (Arsenal FC), Wayne Bridge (Chelsea FC) és Jorge Vargas (Livorno) került szóba.

Középpályások:

Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United): Ennél a posztnál azonban nem volt kérdés, hogy ki lesz az év csapatának tagja. A Vörös Ördögök luzitán szélsője egész évben bombaformában játszott, és ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy 2007-ben hatszor szerepelt a hét világválogatottjában - ennél többször senki sem került be. Franck Ribéry (Olympique Marseille, Bayern München), Joaquín (Valencia CF) és Bernd Schneider (Bayer Leverkusen) csak három-három jelöléssel követte őt.

Juan Román Riquelme (argentin, Boca Juniors): Nem akármilyen bravúrt hajtott végre az argentin karmester, hiszen úgy volt ötször is tagja heti álomcsapatainknak, hogy ősszel csak a válogatottban játszott. Ott viszont fantasztikus teljesítményt nyújtott, akárcsak az év első felében a Boca Juniorsban, amelyet diadalra vezetett a Libertadores-kupában.

Francesc Fabregas (spanyol, Arsenal FC): A középpálya közepén Fabregas lett az álomcsapatunk másik tagja. Ő szintén ötször került be az év során a legjobb tizenegy focista közé, amelyből négyet az ősszel gyűjtött be. Ezzel lepipálta az egyaránt négy jelöléssel rendelkező Frank Lampardot (Chelsea FC) és Estebán Cambiassót (FC Internazionale), nem is beszélve az aranylabdás Kakáról (AC Milan), aki nálunk csak háromszor volt érdemes arra, hogy bekerüljön a hét együttesébe.

Clarence Seedorf (holland, AC Milan): A bal oldalon a középpályán egy olyan focista szerepel, aki azért a védekezésből is jobban kiveszi a részét. Seedorf három nominálását egyaránt tavasszal érdemelte ki, és bár Wesley Sneijder (Ajax Amsterdam, Real Madrid) és Robinho (Real Madrid) is ugyanennyiszer került be álomcsapatunkba, egyikük sem ezen a kötött poszton érzi otthon magát.

Csatárok:

Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): Saját magunkat szorítottuk sarokba azzal, hogy Messit az év során többször is a középpálya jobb oldalára raktuk be, de szerencsére öt jelöléséből azért kétszer is a csatársorban alkalmaztuk, ami ad némi létjogosultságot arra, hogy most is előretolt támadóként nevezzük álomcsapatunkba. Az év során csak Cristiano Ronaldo kapott több szavazatot - azonban ő is jobbszélsőnek számít.

Wayne Rooney (angol, Manchester United): A csatársor másik helyére két jelöltünk akadt, Rooney mellett Miroslav Klose (Werder Bremen, Bayern München) mondhatta el magáról, hogy az év során négy alkalommal volt álomcsapatunk tagja. Az angol focista mellett az döntött, hogy szereplései jobban megoszlottak - Klose kispadra ültetése pedig azt jelenti, hogy tavalyi álomcsapatunkból 2007-re csak Cristiano Ronaldo maradt hírmondónak.