Vágólapra másolva!
Született egy remek találat a magyar sokadosztályban a Hegyvidék SE Erdért elleni mérkőzésen: a kapus kiadta a játékszert Dajkának, aki jobbal Novoszádi elé emelt, a csapatkapitány 40 méteres keresztlabdájával Bereznai húzott el a jobbszélen, beadása elgurult keresztben, de az alapvonalnál a 95 méteres sprintet kivágó Dajka utolérte, majd középre gurított, és az érkező Bánfi 11 méterről, jobb belsővel a hálóba helyezett. Sajnos kollégánk gólpasszát ezúttal nem tekinthetik meg, de talán Filippo Inzaghi vagy éppen Ibrahim Kargbo gólja kárpótolja olvasóinkat. Gyönyörködjön és szavazzon!

Kezdjük az eredményhirdetéssel: legutóbbi gólszépségversenyünk győztese Emmanuel Adebayer lett, aki a Tottenham ellen 3-1-re megnyert derbin duplázott, s a 90. percben szerzett második találatát egy ideig még biztosan emlegetni fogják az Arsenal-drukkerek. A togói csatár egyébként olyannyira jól pótolja a Barcához távozott Thierry Henryt, hogy tán még jobban is játszik nála - az előző két fordulóban összesen öt (!) gólt szerzett.

Az angol éllovas gárda szombaton 5-0-ra legyőzte az újonc Derby Countyt, ám ezúttal nem a triplázó Adebayor "kvalifikálta magát" versenyünkbe valamelyik találatával, hanem az első gól szerzője, Abou Diaby, aki öt igazítás után, 21 méterről nagyon durván kilőtte a bal felsőt.

160501outform.html400350


Az Udinese-Reggina olasz bajnoki Antonio Di Natale remeklésétől volt hangos, a támadó két remekbe szabott gólt szerzett. Talán az első volt szebb, amikor is szinte az alapvonalról könnyedén emelte át a labdát a vendégek kapusán.

160502outform.html400350


A keddi BL-napon két remek találat is született. A Milan-Benfica meccsen már Andrea Pirlo szabadrúgás-gólja is élményszámba ment, ám a BL-győztes gárda erre is rá tudott tenni egy lapáttal: Kaká majd' az egész pályán végigvitte a labdát, a 16-oson belül Pirlóhoz passzolt, aki lágyan átívelt Filippo Inzaghi felé, a csatár pedig - akiről úgy tartják, csak lesipuskás gólt tud szerezni - fordulásból bevágta.

160503outform.html400350


Egy másik talján támadó, Cristiano Lucarelli Donyeckben villogott, a Sahtar Celtic ellen - 2-0-ra megnyert - BL-meccsén a 9. percben megmutatta, hogyan lehet még akkor is szépen fejelni, ha egy bekk megpróbálja a centert ebben megakadályozni.

160504outform.html400350


De hogy nem csak a csúcsmeccseket érdemes figyelemmel követni, arra itt egy példa - nézzék csak, a holland bajnokság Willem II - Roda találkozóján mekkora gólt lőtt a hazaiak játékosa, Ibrahim Kargbo!

160505outform.html400350


Vasárnap este a tavaly még a másodosztályban vitézkedő Valladolid nem akármilyen gólt lőtt a még mindig ligaelső Real Madridnak: Pedro Lopez mintegy 30 méterről bombázott a jobb felsőbe, érdemes megnézni a találat után Iker Casillas tekintetét!

160506outform.html400350

Ugye nem könnyű a választás? Szavazzon, s egy hét múlva tekintse meg a legfrissebb kínálatot, no és a mostani verseny eredményhirdetését!