Vágólapra másolva!
Miközben a világ labdarúgó-közvéleményének nagy része már a Copa América vasárnapi "álomdöntőjével" foglalkozik, azért szombaton este is rendeznek egy mérkőzést a tornán, amelynek tétje a harmadik hely. A jelekből ítélve a találkozót inkább az uruguayiak veszik komolyan, míg a mexikói szövetségi kapitány, Hugo Sánchez további kísérletezésre használhatja az összecsapást.

A közép-amerikaiak kapitánya, Hugo Sánchez korábban azt hangsúlyozta, hogy számára elsősorban a Gold Cup a fontos, és a Copa Américán az elődöntőbe jutás a cél - amit sikerült is megvalósítani, de ott az argentinok ellen csapata vereséget szenvedett.

A bronzmérkőzésen a jelek szerint néhány kulcsemberének pihenőt adhat: az FC Barcelona középhátvédje, Rafael Márquez például szinte biztosan kihagyja a találkozót (igaz, ehhez az is hozzájárul, hogy nem teljesen egészséges). De nagy esély van arra is, hogy a négy találattal álló Nery Alberto Castillo, a balszélső Andrés Guardado és a balhátvéd Fausto Pinto is csak a kispadon kap helyet.

A mexikói újságokban közölt előzetes összeállítások alapján azt sem lehet kizárni, hogy Sánchez kipróbálja a 3-4-3-as felállást, ami azt jelentené, hogy a támadó részlegben Adolfo Bautista és Omar Bravo szerepel Juan Carlos Cacho mellett, a középpályán pedig Jaime Lozano lehet az új ember. A kapusposzton ismét a brazilok elleni nyitómérkőzésen remeklő, és sokak által a torna legjobb hálóőrének tartott Guillermo Ochoa játszhat.

Az uruguayiaknál is várhatóak változások az elődöntőhöz képest, de Óscar Washington Tabárez kevésbé forgatja fel együttesét. Az biztosnak tűnik, hogy Álvaro Recoba sérülés miatt nem játszik, a csatársorban vagy Vicente Sánchez, vagy Sebastián Abreu lesz Diego Forlán partnere - utóbbinak azért nagyobb a valószínűsége.

A szakember arra is ügyel, hogy játéklehetőséget adjon a védelemben Carlos Valdéznak, aki eddig egyetlen percet sem szerepelt a Copán (ő Darío Rodríguez helyét foglalhatja el a hátsó alakzatban), a középpályán pedig a sérült Diego Pérez pozíciójában Ignácio González játszhat.

Az uruk a legutóbbi két Copa Américán egyaránt ott voltak a kisdöntőben, ám míg 2001-ben nagy meglepetésre tizenegyesekkel kikaptak Hondurastól, addig 2004-ben 2-1-re legyőzték Kolumbiát, és megszerezték a harmadik pozíciót.