Vágólapra másolva!
Két topligában is bajnokot avattak, ezen kívül több országban is elődöntőket rendeztek a kupákban, eseményekben tehát nem volt hiány a múlt héten. Álomcsapatunkban egyaránt taálható játékos sztárklubból, kiesés ellen küzdő gárdából és meglepetéscsapatból is - utóbbi jelző leginkább a Recreativo Huelvára illik, de a Stade Rennes vagy a VfB Stuttgart is jobban szerepel a vártnál.

Aki kifogott a csatárokon: David James (angol, Portsmouth FC)
A Pompey portása már hetek óta csak egy mérkőzésre volt attól, hogy új rekordot állítson fel a Premier League-ben, és az Aston Villa ellen végre össze is jött a csúcs: a 142. kapott gól nélküli meccs. Ehhez persze Jamesnek több bravúros védést is be kellett mutatnia, megmutatva, hogy nem véletlenül jutott el idáig.

Az örökifjú jobbhátvéd: Cafú (brazil, AC Milan)
A rossonerók veterán jobbhátvédje a hétközi fordulóban pihenőt kapott, de a hét végén a Cagliari ellen ott volt a kezdő tizenegyben, és remek teljesítménnyel rukkolt elő. Védőmunkája mellett a támadásokból is kivette a részét, és pontos beadásai közül kettőből Ronaldo gólt is szerzett.

A gólerős középső védő: Marco Materazzi (olasz, FC Internazionale)
A világbajnok bekk már az AS Roma elleni rangadón sem játszott rosszul, sőt, gólt is szerzett, de csapata itt mégis kikapott, így a bajnokavatás a hét végére marad. A Siena elleni idegenbeli találkozón Materazzi főszereplővé lépett elő, hiszen együttese mindkét találatát ő ért el.

Forrás: EPA

Materazzi előbb a góljait, majd a bajnoki címet ünnepelte

Aki mindkét kapu előtt feltalálta magát: Markus Brzenska (német, Borussia Dortmund)
A patinás egyesület jelenleg a kiesés ellen menekül, így a Hertha BSC elleni idegenbeli győzelem különösen sokat ért a dortmundiaknak. Külön öröm lehetett a drukkerek számára, hogy a három pontot érő gólt a saját nevelésű középhátvéd, Brzenska érte el, aki az idény során nem mindig játszott ilyen jól - most viszont remekelt.

Aki miatt nem hiányzott Roberto Carlos: Miguel Torres (spanyol, Real Madrid)
Nem túlzás kijelenteni, hogy a szezon kevés pozitív meglepetéseinek egyike a királyi gárdánál a fiatal Miguel Torres. A tartalékcsapatból felhívott hátvéd hol a jobb-, hol a bal oldalon játszik, legutóbb a Valencia ellen a balhátvéd posztján szerepelt, és remekül helytállt - arról nem is beszél, hogy ő készítette elő a csapat első találatát.

A duplázó jobboldali középpályás: Bernd Schneider (német, Bayer Leverkusen)
A gyógyszergyáriak egy rosszabb perióduson jutottak túl az 1. FC Nürnberg legyőzésével, és ez a győzelem egyben azt jelentette, hogy nagy valószínűséggel a következő szezonban is indulhatnak a nemzetközi porondon. A meccs hőse a veterán középpályás volt, aki a maga két góljával eldöntötte a három pont sorsát.

Az egyik belső középpályás: Cesc Fabregas (spanyol, Arsenal FC)
A hét végi, Tottenham Hotspur elleni derbit ugyan nem tudta megnyerni az Arsenal, de a hét közben korábbról elmaradt találkozón legyőzte a Manchester Cityt, és így szinte biztos, hogy ott lesz az első négyben. A spanyol középpályás a manchesteriek ellen betalált, és bár a Spurs ellen csak csereként állt be, így is a mezőny legjobbja volt.

Forrás: EPA

Fabregas már kinőtte a tehetség státuszt

A másik belső középpályás: Bruno Cheyrou (francia, Stade Rennes)
A breton drukkerek kevéssel a szezon rajtja után aligha gondolták, hogy csapatuk a nemzetközi kupaszereplésért fog küzdeni, de az idény második felére remekül összeállt a Rennes csapata. A múlt héten például előbb a bajnok Lyon otthonában értek el gól nélküli döntetlent, majd a második helyezett Toulouse FC-t verték 3-2-re - Cheyrou mindkét összecsapáson csillogott, utóbbin pedig be is talált.

A meglepetéscsapat húzóembere: Santi Cazorla (spanyol, Recreativo Huelva)
A hispán kiscsapat továbbra is tartja magát a középmezőny első felében a Primerában, és versenyben van az UEFA-kupát érő helyekért. A Racing Santander elleni 4-2-es győzelemből Cazorla egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét, de a negyedik találatot is az ő szöglete előzte meg.

A Bayern-verő brazil: Cacau (brazil, VfB Stuttgart)
A svábok fantasztikus hetet zártak, hiszen két nagyon fontos mérkőzést is megnyertek. A német kupában a VfL Wolfsburg elleni 1-0-s győzelemmel bejutottak a fináléba, majd a hét végén a Bayern München elleni 2-0-s diadallal nagy lépést tettek a harmadik hely megszerzése felé. A brazil csatár főleg az utóbbi meccsen villogott, hiszen két gólt is szerzett.

Forrás: EPA

Cacau eldöntötte a Bayern elleni rangadót

Közönségkedvenc lett a kölcsöncsatár: Giuseppe Rossi (olasz, Parma FC)
A kiesés ellen küzdő pármai együttes remek fogást hajtott végre azzal, hogy kölcsönvette a Manchester Unitedtől az egyébként a Parmában nevelkedett Rossit, hiszen a fiatal támadó ontja a gólokat. A múlt héten lejátszott két bajnokin például három találatot ért el, aminek köszönhetően a klub a Fiorentinát, majd a Palermót is megverte.

www.global-soccer.eu