Vágólapra másolva!
Az olasz szövetség honlapja szerint Francesco Totti szeptemberben szerepel újra a világbajnok labdarúgó-válogatottban.

Az AS Roma csapatkapitánya súlyos bokasérülése után a tavaly nyári vb-n tért vissza a pályára, majd a döntő után bejelentette, hogy amíg nem lendül ismét csúcsformába, addig nem kíván a "squadra azzurrában" játszani.

Roberto Donadoni szövetségi kapitány tavaly rendszeresen győzködte a játékmestert, de ő hajthatatlan volt, viszont ígéretet tett arra, hogy 2007-ben ismét számíthat rá a tréner. Konkrét időpontot azonban mostanáig nem jelölt meg.

Totti időközben klubjában újra régi fényében tündököl, 18 találattal vezeti a Serie A góllövőlistáját, csapata az ő vezetésével bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, a bajnokságban pedig második helyen áll.

Az olasz futballban közben újabb botrányos esetre derült fény: Francesco Flachi után kevesebb mint egy hónap alatt már a második élvonalbeli olasz futballista bukott le kokainfogyasztás miatt.

A helyi szövetség tájékoztatása szerint ezúttal a Messina labdarúgója, Nicolas Caglioni szervezetében mutatták ki a kábítószert csapata Catania elleni, február 11-én játszott bajnoki mérkőzését követően.

Flachi pozitív tesztjét február 21-én hozták nyilvánosságra, azóta felfüggesztették játékengedélyét, de döntés még nem született az ügyében.