Vágólapra másolva!

Egy kis show a félidőben

Manapság már mindennapos, hogy a klubok megpróbálják maximálisan kiszolgálni a nézőket - ha már a játék nem mindig látványos, legalább máson szórakozhassanak a szurkolók. Természetesen, mint szinte minden a futball világában, eme "műfaj" is Angliából származik, ahol már a század elején elterjedtek voltak a különböző show-elemek a mérkőzések előtt, illetve a félidőben.

Az 1920-as években például a Watford FC vezetősége azzal igyekezett feldobni a közönség hangulatát, hogy egy steptáncost szerződtetett, aki a lelátó tetején próbált táncolni. Balszerencséjére az első pár lépés után a tető nem bírta a terhelést, és leszakadt - rá a szurkolókra. A klub később minden megsérült drukkernek 20 guinea jóvátételt fizetett.

Nem volt kevésbé veszélyes a torquayi Dave Beer mutatványa, aki azzal szórakoztatta a mérkőzések közönségét, hogy a szünetben a testével állított meg egy kilőtt ágyúgolyót. Noha párszor felemelkedett a földről, egyszer sem engedte el a lövedéket - a mögötte ülő drukkerek legnagyobb örömére.

A hetvenes években az Everton FC vezetősége úgy gondolta, kicsit feldobja a kissé unalmas félidei tizenegyesrúgó-versenyeket azzal, hogy összeköti egy szépségkirálynő-választással. Az eredmény rendkívül látványos lett, és a közönség is remekül szórakozott, ahogy a szebbnél szebb lányok igyekeztek eltalálni a kaput - ami meglehetősen ritkán sikerült nekik.