Vágólapra másolva!
Tizenegy perc alatt szerzett mesterhármast David Trezeguet, góljaival és a szenzációsan játszó Alessandro Del Piero vezérletével a Juventus esélyeshez méltóan győzött az Ascoli otthonában. Az olasz labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában idegenben nyert a Parma és a Lazio is, a Roma hazai pályán diadalmaskodott 3-0-ra a Livorno, a Chievo 4-0-ra a Reggina ellen, míg a Messina a hajrában gyűrte le a Cagliarit.

Pazar első félidőt rendezett a Juventus labdarúgócsapata a Serie A 22. fordulójában. A listavezető már a 20. másodpercben megszerezhette volna a vezetést az Ascoli otthonában, akkor azonban Del Piero fejesét még védte Coppola kapus.

Aztán következett Trezeguet gálaelőadása három felvonásban. A 7. percben Camoranesi balról talán kapura akarta lőni a labdát, amely azonban furcsa ívben kissé visszafelé pörgött a tizenhatoson belül, az érkező francia csatár azonban rádőlve a lövésre a jobb alsó sarokba bombázott (0-1).

A 13. percben Del Piero dekázgatott a térdén a kaputól 20 méterre, majd okosan a jobb szélen felfutó Camoranesi elé emelt, aki végre tudatos gólpasszt adott Trezeguet-nek (0-2). A 18. percben Del Piero a bal oldalon bolondított meg mindenkit, középre adott, az érkező Trezeguet pedig közelről az üres kapuba passzolt. Mesterhármas!

A hajrában még Ferrante szépített - 13 méterről jobbal a jobb felsőbe bombázott -, ám a második 45 percben már nem tudott újítani a hazai együttes, maradt a 3-1-es Juve-siker. Az esti mérkőzésen az Inter második félidei gólokkal verte a Leccét, és ezzel tartja a nyolcpontos távolságot a Juventus mögött.

A Sienától elszenvedett szombati, hazai 3-1-es vereséget követően menesztették Luigi Del Nerit, az olasz bajnokságban szereplő Palermo labdarúgócsapatának vezetőedzőjét. A vezetők vasárnap már ki is nevezték az új trénert: az 57 esztendős Giuseppe Papadopulo - aki korábban a Laziónál és a Sienánál dolgozott - lesz az 55 éves szakember utódja.

eredmények
Ascoli - Juventus 1-3 (1-3)
gól:
Ferrante (33.), illetve Trezeguet (7., 13., 18.)

Chievo - Reggina 4-0 (0-0)
gól:
Amauri (47., 88., a másodikat büntetőből), Pellisier (74., 94.)

Empoli - Parma 1-2 (0-1)
gól:
Tavano (59., büntetőből), illetve Marchionni (44.), Bresciano (79.)

Messina - Cagliari 1-0 (0-0)
gól:
Di Napoli (88.)

Udinese - Fiorentina 0-0
piros lap:
Baronio (22., Udinese)

Roma - Livorno 3-0 (2-0)
gól:
Totti (31., 41., a másodikat büntetőből), Taddei (61.)

Treviso - Lazio 0-1 (0-0)
gól:
Rocchi (87.)

Lecce - Internazionale 0-2 (0-0)
gól: Figo (72.), Stankovic (93.)
kiállítva: Ledesma (76., Lecce)

[origo] / (MTI)