Vágólapra másolva!

Pincérek stoplis cipőben

A futballszurkolók őrülete határtalan, a fanatikus rajongók szinte mindenre képesek, hogy kifejezzék imádatukat az adott klub iránt.

Nincsen ez másképpen Romániában sem, ahol több bukaresti egyesületnek is van saját kocsmája: a Vörös Kutyákhoz címzett ivó a Dinamo fanatikusainak törzshelye, míg a Giulestinába a Rapid drukkerei szoktak betérni. Arra azonban eleddig nem volt példa, hogy külföldi klubnak szenteljen valaki egy kocsmát.

Szatmárnémetiben azonban két magyar Liverpool-rajongó, Kónya Péter és László Csaba néhány éve a fejébe vette, hogy a Vörösökről nevezi el vendéglátó ipari helységét. Mindketten tagjai a klub európai rajongóit tömörítő hivatalos szervezetnek, így együtt nyitották meg sörözőjüket, amely a Vörösök nevet kapta.

A kocsma természetesen vörösben pompázik, a falakról a klub legendás játékosainak posztere tekint le a vendégekre. Természetesen a felszolgálók is Liverpool-szerelésben végzik munkájukat, és itt nem csak arra kell gondolni, hogy a Vörösök mezét viselik: természetesen a mezen kívül a nadrág, a sportszár, a sípcsontvédő és a stoplis futballcsuka is rajtuk van.