Vágólapra másolva!
Két mérkőzést rendeztek az angol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában vasárnap, az éllovas Chelsea meglepetésre csak 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Charltonnal, míg a manchesteri rangadón a MU 1-0-ra verte a Liverpoolt, Rio Ferdinand a 91. percben fejelte a Vörös Ördögök győztes találatát.

A Chelsea sorozatban tíz bajnoki győzelemmel a háta mögött, hibátlan hazai mérleggel fogadta a Charltont a Stamford Bridge-en, és a 18. percben Gudjohnsen szerzett vezetést a Kékeknek, miután bepofozta a Myhre kapusról kipattanó labdát.

A Charlton azonban nem zuhant össze, és a második játékrészben Marcus Bent fejesével összejött az egyenlítés Alan Curbishley csapatának. A hajrában mindkét brigád a győztes gólért hajtott, de egyik sem járt sikerrel, így maradt az iksz.

A Manchester United és a Liverpool a Chelsea botlása miatt azzal a tudattal készülhetett a rangadóra, hogy a győztes két pontot hozhat a bajnokságot magasan vezető londoniakon.

Sokáig csak helyzetekig jutottak a csapatok, a legnagyobbat Cissé puskázta el, egy liverpooli támadás végén Rio Ferdinand a gólvonalról húzta ki a labdát, ami Kewellhez került, az ausztrál kapásból rátűzte, de Van der Sar kipaskolta a labdát, ami a francia támadó elé gurult, de ő 5 méterről csúnyán fölébombázott.

A 91. percben aztán Giggs szabadrúgása után Ferdinand bizonyította, hogy az elhárítás mellett a gólszerzésben is jó, az előrelopakodó védő 11 méterről bólitott Reina kapujának jobb oldalába, a spanyol portás ugyan beleért a labdába, de hárítani nem tudott.

Premier League, 23. forduló:
Chelsea - Charlton Athletic 1-1 (1-0)
gól: Gudjohnsen (18.), illetve M. Bent (59.)
piros lap: Ricardo Carvalho (81., Chelsea)

Manchester United - Liverpool 1-0 (0-0)
gól: R. Ferdinand (91.)

Hétfő esti eredmény:
West Ham United - Fulham 2-1 (2-0)
gól:
A. Ferdinand (17.), Benayoun (28.), illetve Helguson (52.)