Vágólapra másolva!
Az Everton nagy meglepetésre otthon tartotta a három pontot az Arsenallal szemben az angol labdarúgó Premier League 23. fordulójának nyitómérkőzésén. Hazai pályán győzött a Birmingham City, illetve a Bolton is, előbbi a Portsmouth, utóbbi a Manchester City együttesét verte biztosan. A Middlesbrough egy félidőnyi előnyt adott a Wigannek, végül 2-2 után a hajrában mégis kikapott a liga újoncától. A Blackburn Kuqi góljával győzött Newcastle-ban, míg a Tottenham-Aston Villa mérkőzésen nem született gól.

Kétségtelen, a nap meglepetését a kiesés elkerüléséért küzdő Everton szolgáltatta, amely hazai pályán 1-0ra legyőzte az Arsenal gárdáját. A gólt James Beattie a 13. percben szerezte, ezzel David Moyes együttese zsinórban negyedszer gyűjtötte be a három pontot.

"Játékosaim valóban a legjobb formájukat nyújtották, azt hiszem, magabiztos a csapat, ez nagyon nagy reményre jogosít fel bennünket a továbbiakat illetően" - lelkendezett Moyes. Kollégája, Arséne Wenger már nem volt ennyire boldog: "Nagyon nehéz mérkőzésen szenvedtünk vereséget, főleg fizikálisan nem vettük fel a versenyt az ellenféllel. A második félidőben hiába uraltuk a játékot, nem voltunk kellően kreatívak. Idegenben nem megy a csapatnak, állandóan 1-0-ra kapunk ki, meg kell találni a megoldást, ha az első négyben akarunk végezni."

A liverpooli alakulat több mint három éve nem tudta legyőzni fővárosi riválisát.

eredmények, Premier League, 23. forduló
Everton - Arsenal 1-0 (1-0)
gól:
Beattie (13.)
kiállítva: Fabregas (90., Arsenal)

Birmingham City - Portsmouth 5-0 (2-0)
gól:
Jarosik (5.), Pennant (38.), Upson (55.), Forssell (90., büntetőből), Dunn (92.)

Bolton - Manchester City 2-0 (2-0)
gól:
Borgetti (37.), Nolan (41.)

Middlesbrough - Wigan 2-3 (0-2)
gól:
Hasselbaink (56.), Aiyegbeni (66.), illetve Roberts (2.), Thompson (29.), Mellor (90.)

Newcastle - Blackburn 0-1 (0-0)
gól:
Kuqi (75.)

Tottenham Hotspur - Aston Villa 0-0
piros lap:
Barry 83., Aston Villa)

West Bromwich Albion - Sunderland 0-1 (0-0)
gól:
Le Tallec (72.)