Vágólapra másolva!
A hétvégén ismét pályára lépnek az olasz és a spanyol bajnokság csapatai, és természetesen Angliában sem pihennek a játékosok, de a szigetországban az FA-kupa 3. fordulójára kerül sor. Spanyolországban városi derbit vív egymással az Espanyol és a Barcelona, Olaszországban nem lesz nagy rangadó az első 2006-os fordulóban, de a legérdekesebb mérkőzésnek a Palermo-Juventus párharc ígérkezik.

Rövid karácsonyi, illetve újévi pihenő után folytatódik a spanyol labdarúgó-bajnokság, a 18. fordulóban mindjárt egy városi derbire is sor kerül. A címvédő, egyben listavezető FC Barcelona látogat az Espanyol otthonába. Frank Rijkaard együttesének győzelmi sorozata immár 14 mérkőzés óta tart, és a katalán élgárda jelenlegi formáját nézve könnyen előfordulhat, hogy a klubrekord még jó néhány megnyert találkozóval bővül.

Ennek ellenére nem lehet előre elkönyvelni a biztos Barca-sikert a városi rivális ellen, hiszen az Espanyol legutóbbi öt mérkőzésén nem talált legyőzőre. A spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, hét közben a Barcelona a Zamora, míg az Espanyol a Getafe otthonában diadalmaskodott.

A Real Madrid, amely rendkívül aktív volt a nemzetközi játékospiacon a téli "szünetben", a Villarreal otthonába látogat. A madridiak kezdőcsapatában először kaphat helyet a Sao Paulótól megszerzett brazil válogatott védő, Cicinho, a Romától érkezett Antonio Cassano azonban még nem tart a csapattal, mivel kondicionális gondjai vannak.