Vágólapra másolva!
Az olasz futball rasszista kronológiájának újabb fejezeteként az Internazionale szurkolói fajgyűlölő megnyilvánulásokkal okoztak botrányt vasárnap a messinai bajnokin.

A milánói hívek "mocskos néger" bekiabálásokkal és majomhuhogással gyalázták Marc Zorót, a szicíliaiak elefántcsontparti hátvédjét. A saját táboruktól megrökönyödött vendégjátékosok közül Adriano és Obafemi Martins percekig kérlelte a sértett légióst, mire az hajlandó volt folytatni a találkozót. Ellenkező esetben a bíró lefújta volna a meccset, amelyet végül az Inter nyert meg 2-1-re.

Giacinto Fachetti, a milánói klub elnöke nyilvánosan kért bocsánatot Zorótól, akit együttérzéséről biztosított Giancarlo Abete, a szövetség (FIGC) alelnöke is. "Mi, fekete labdarúgók ismerjük a jogainkat, és feltett szándékunk, hogy véget vetünk a rasszizmusnak. Most csak azért hagytam meggyőzni magam, mert maguk az Inter játékosai is elítélték a történteket" - mondta a 21 éves afrikai védő.

A FIGC válaszul tiltakozó akciót hirdetett meg a hétvégi fordulóra, amelynek összecsapásai ötperces késéssel kezdődnek meg, és kezdés előtt a játékosok idegengyűlölet-ellenes transzparenseket emelnek a magasba.