Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában a 86. percig úgy tűnt, hogy a Real Madrid pont nélkül marad San Sebastianban, de a fővárosiak a hajrában két gólt szerezve döntetlenre mentették a meccset. Az Osasuna folytatta jó szereplését, ezúttal az újonc Alavést verték 3-2-re, a Villarreal pedig a hétközi manchesteri döntetlen után újra idegenben vitézkedett, és elhozta a pontokat La Corunából. A bajnok Barcelona nem fukarkodott a gólokkal a Santander ellen, a vendégcsapat egy négyessel távozott a Nou Campból.

Nem úgy indult a mérkőzés San Sebastianban, hogy a Real Madridnak örülnie kell majd az egy pontnak, eleinte a fővárosiak támadtak veszélyesebben, Robinho és Roberto Carlos lövése után Riesgónak akadt munkája, Sergio Ramos fejesénél pedig a kapufa mentett a baszk kapus helyett.

Aztán a félidő végén De Paula és Roberto Carlos véleményes találkozása után büntetőhöz jutott a Sociedad, amit Xabi Prieto küldött a léc alá. A fordulás után két helyzetet még megúszott a Real, aztán Nihat lövését Casillas csak kiütni tudta, De Paula pedig a hálóba bólintotta a kipattanót.

A hajrában mindkét csapat tíz emberre fogyatkozott, és az utolsó öt percben nagy offenzívát indított a Real, aminek első lépéseként Raúl Bravo gyötörte be a labdát egy szöglet után.

Két perccel később Beckham adott be jobbról, Soldado nem fért a labdához, de a baszk védő gyertyát rúgott, majd Riesgo éppen Zidane elé öklözte a labdát, a mostanság sokat kritizált francia pedig ballal a jobb felsőbe zúdított.

A Barcelona már a 2. percben büntetőhöz jutott a Santander ellen, de Ronaldinho jobb alsó sarokra tartó labdáját Dudu kitolta. Az első félidőt azért így is előnnyel zárta a bajnokcsapat, Eto'o szerzett labdát a saját térfelén, majd csomót kötött minden arra járó védő lábára, és aztán a bal sarokba küldte a labdát.

A folytatásban is a Santander kapuja előtt kopott a fű a nagy forgalom miatt, előbb Messi gurított a jobb alsóba, majd Ronaldinhót állították meg szabálytalanul, amit az Aranylabda legnagyobb esélyese egy értékesített büntetővel torolt meg, végül Sylvinho kalandozott az ellenfél ötösénél, ami annyira meglepett egy vendégjátékost, hogy rárúgta a labdát a brazil védő lábára, ami a Racing hálójában pihent meg.

Márquez kezezése miatt a Santander is kapott egy büntetőt, amit Casquero gurított a helyére, így kozmetikázott az eredményen a kiesőjelölt, Aganzo pedig Márquez arcán próbált kozmetikázni a könyökével, amit a bíró egy piros lappal jutalmazott. Az utolsó negyedórában mindenki Giulyvel akart gólt lövetni, de ez már nem jött össze a Barcának, bár emiatt valószínűleg senki nem tett kárt magában katalán oldalon.

Az Osasuna nem lassít, a pamplonaiak élvezik a magaslati levegőt, és az Alavés elleni diadalnak köszönhetően tartják a lépést a Barcelonával. A Villarreal pocsékul kezdte az idényt, de azóta feljött a mélyből a Sárga Tengeralattjáró, amely ezúttal a Riquelme, Sorín tandem révén gyűjtötte be a három pontot.

A Betis nem tud elmozdulni az alsó régióból, a sevillaiak hazai pályán nem bírtak az újonc Cádizzal. A zöld-fehérek városi riválisa épp ellentétes utat jár be, és a dobogót ostromolja, miután 2-0-ra legyőzte a Zaragozát.

Primera División, 13. forduló:
Atlético Madrid - Espanyol 1-1 (1-1)
gól: Luccin (8.), illetve Jarque (11.)

Deportivo La Coruna - Villarreal 0-2 (0-0)
gól: Riquelme (56.), Sorín (78.)

Getafe - Málaga 3-2 (2-1)
gól: Paunovic (27., 85.), César Navas (39., öngól), illetve Nacho (24.), Juan Rodríguez (54.)

Osasuna - Alavés 3-2 (0-0)
gól: Milosevic (60.), Punal (72., 11-esből), Moha (84.), illetve Nené (56.), Aloisi (90.)

Real Betis - Cádiz 1-1 (1-0)
gól: Assuncao (7.), illetve Manolo Pérez (74., 11-esből)
piros lap: Rivera (58., Betis)

Real Zaragoza - Sevilla 0-2 (0-0)
gól:
Saviola (58.), Daniel Alves (91.)
piros lap: César (39., Zaragoza)

Real Sociedad - Real Madrid 2-2 (1-0)
gól:
Xabi Prieto (43., 11-esből), De Paula (58.), illetve Raúl Bravo (86.), Zidane (88.)
piros lap: Garitano (82.), illetve Sergio Ramos (73.)

Barcelona - Racing Santander 4-1 (1-0)
gól: Eto'o (30.), Messi (52.), Ronaldinho (55., 11-esből), Sylvinho (66.), illetve Casquero (70., 11-esből)
piros lap: Aganzo (74.)