Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóvélemények szerint a Barcelonától szombaton otthon elszenvedett 3-0-s vereség után erősen inog a kispad Vanderlei Luxemburgo vezetőedző alatt.

Az As úgy véli, hogy a szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzés az Olympique Lyon ellen sorsdöntő lehet a brazil mester számára: ha a "galaktikusok" kikapnak, vélhetően távoznia kell Luxemburgónak. A lap szerint lehetséges utódként az olasz Fabio Capello, a francia Paul Le Guen és a svéd Sven-Göran Eriksson neve jöhet szóba.

Ugyancsak alátámasztja a lapértesüléseket, hogy Florentino Perez klubelnök állítólag azért nem döntött egyelőre a Bayern München sztárjának, Michael Ballacknak a szerződtetéséről, mert ki szeretné kérni a következő tréner jóváhagyását is.

A német válogatott klasszisa - a Marca című újság szerint - a színfalak mögött már hetek óta tárgyal a Reallal, de eddig nem jött létre az egyezség, mivel 10 millió eurós átigazolási prémiumot kért az aláírásért. Ballack végül a napokban elállt ettől a követeléstől, így elérhető közelségbe került a megállapodás.

Mindeközben megszólalt a csapat spanyol sztárkapusa, Iker Casillas is, aki mindössze 60 százalék esélyt lát arra, hogy meghosszabbítja nyáron lejáró szerződését. "A helyzet változatlan a hét hónappal ezelőtti állapothoz képest. Továbbra is ebben a klubban szeretnék játszani, de januárban minden bizonnyal lesznek érdeklődők, akiket meg fogok hallgatni. Hatvan százalék, hogy meghosszabbítom a kontraktusom" - mondta a királyi gárda kapusa.

A 24 éves válogatott futballista kitért a csapat vártnál gyengébb szereplésére is: elismerte, hogy mostanában nem kápráztatják el szurkolóikat, de szerinte ez a sok sérültnek is betudható, ráadásul úgy véli, a bajnokság tulajdonképpen még csak most kezdődött, míg a Bajnokok Ligájában már továbbjutottak, így nincs miért aggódniuk.