Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt július 20-án!

1871-ben ezen a napon fontos ügyben rendelt el tanácskozást a The Football Association (az angol labdarúgó-szövetség). Az 1863-ban alapított testület londoni ülésén 14 klub (Barnes, The Civil Service, Clapham Rovers, Crystal Palace, Hampstead Heathens, Harrow Chequers, Maidenhead, Great Marlow, Reigate Priory, The Royal Engineers, Upton Park, The Wanderers, Donnington School, Queen's Park) képviselői vettek részt, akik az összejövetelen egy meghívásos kupaküzdelem kiírásáról döntöttek.

A 20 fontért beszerzett serleg és a sorozat akkor az FA Cup (FA-kupa) nevet kapta - de így hívják ma, 134 év elteltével is, ezen múlttal pedig a világ legrégebbi sportvetélkedése. Az egyletek delegáltjai még azt is figyelembe vették, hogy a glasgow-i Queen's Parknak ne okozzon gondot a sok utazás, így a skót csapat csak az elődöntőben kapcsolódott be a küzdelmekbe.

A kupa első körének mérkőzéseire november 11-én került sor, ahol fenti csapatok mellett a Hitchin együttese lépett pályára.