Vágólapra másolva!
Győzelemmel folytatta világ körüli túráját - egyben fejezte be egyesült államokbeli vendégszereplését - a Real Madrid labdarúgó-csapata. A kilencszeres BEK/BL-győztes Los Angelesben a helyi Galaxy ellen lépett pályára, és 2-0-ra győzött. A gólokat Owen és Soldado szerezte, utóbbi a túra második meccsén második találatát érte el.

Los Angeles Galaxy - Real Madrid 0-2 (0-1)
Home Depot Center, 30 000 néző
vezette: Valenzuela (amerikai)
Los Angeles Galaxy: Hartman - Dunivant, Albright (Roberts, 72.), Marshall, Ihemelu - Vagenas (Grabavoy, 79.), Jones (Naldo, 55.), Ramírez (Gordon, 88.), Nagamura - Kirovski (Enfield, 82.), Gómez.
Real Madrid: Casillas (Diego López, 81.) - Míchel Salgado (Diogo, 72.), Helguera, Pavón, Roberto Carlos (Raúl Bravo, 67.) - Beckham (Figo, 60.), Gravesen, Guti (De la Red, 77.), Zidane (Pablo García, 60.) - Raúl (Soldado, 69.), Owen (Jurado, 77.)
gól: Owen (5.), Soldado (74.)

A találkozó iránt akkora volt az érdeklődés, hogy még a stadiont körülvevő dombokon is százával ültek a rajongók. A vendégeknél nem lépett pályára a könnyebben sérült Ronaldo - helyén Raúl szerepelt a kezdőtizenegyben -, az uruguayi Pablo Garcíát pedig a chicagói találkozón is remeklő Guti váltotta.

Utóbbi ezúttal is parádésan játszott, számos helyzetet dolgozott ki társainak, de ezeket, élen a második félidőre beállt Figóval, sorra elrontották. Az első gólt Owen szerezte, Zidane átadásából, a másodikat a fiatal Soldado 16 méteres, lapos lövéssel.

A házigazdáknál nem játszott legjobb gólszerzőjük, Landon Donovan, aki az Egyesült Államok válogatottjával szerepel az észak- és közép-amerikai térség bajnokságán, az Arany-kupán. A Real Madrid legközelebb szombaton, Sanghajban lép pályára.

Ch. Gáll András