Vágólapra másolva!
"Mindig is az Anfield Roadon akartam maradni" - jelentette ki szerdán délután Steven Gerrard, a Liverpool középpályása. Mindez némiképp különös annak tükrében, amit 24 órával korábban mondott, amikor úgy tűnt, elfogadja a Chelsea brit rekordot jelentő 40 millió fontos (60 millió euró) ajánlatát. Aztán végül mégis másképp döntött, felhívta Rick Parryt, a Bajnokok Ligája győztesének ügyvezető igazgatóját, és közölte: szeretné aláírni a 2009-ig történő hosszabbításról szóló szerződést.

Persze az aláírásra nem aprópénz fejében kerül sor: Gerrard bére heti 100 ezer font, azaz 150 ezer euró lesz, egy évre 5,2 millió font, vagyis 7,8 millió euró. Ez pedig több mint amennyit a Real Madrid galaktikusai keresnek, akik közé - Florentino pérez klubelnök reményei szerint - ősztől Gerrard is tartozott volna...

De nem fog, mint ahogy Roman Abramovics "ékszergyűjteményét" sem gazdagítja. Pedig kedden még azzal a szilárdnak tűnő elhatározással hagyta el a Liverpool edzőkomplexumát, a Melwood-sporttelepet, hogy elfogadja a Chelsea ajánlatát.

Aztán hazament kikapcsolta a telefont és a televíziót, áthívta ügynökét, Struan Marshallt, s hármasban - a harmadik személy barátnője volt - meghányták-vetették a kérdést.

"Ki kellett találnom valamit, miként keveredhetek ki ebből a kalamajkából. Merthogy egész végig alapvetően maradtam volna a csapatnál. A szívem a Liverpoolé. Egyszerűen képtelen voltam elhagyni a klubot" - vallotta be a 25 éves középpályás a Liverpool Echónak.

Persze az érzelmi kötödésen kívül a klubrekordot jelentő heti százezer fontos fizetés ígérete is sokat segített a döntés meghozatalában.

Így hát Gerrard jövő szerdán ott lesz a csapatban, amikor a BL selejtezőjének első fordulójában a Total Networks Solutions nevű walesi kiscsapatot fogadja a trófea védője.

Némi fájdalomdíjat jelent a Chelsea-nek, hogy Hernán Crespo, a tavaly a Milannak kölcsön adott argentin sztár visszatér a Stamford Bridge-re.

Ch. Gáll András

[origo]