Vágólapra másolva!
Meglehetősen feszült helyzet alakult ki a Santos elöljárói és Robinho között. A brazil klub elnöke és edzője az utóbbi napokban többbször is határozottan kijelentette, eszük ágában sincs eladni az egyik legtehetségesebb brazil játékost a Real Madridnak, majd felszólították ifjú támadójukat: tartsa tiszteletben a szerződését, és hagyjon fel a klubvezetés döntéseinek további véleményezésével.

A 21 éves játékos nyilatkozatai alapján már több mint egy hete arra lehetett következtetni, már csak néhány adminisztratív akadály áll madridi szerződése útjában. "Nehéz szívvel hagyom itt a Santost, de az élet megy tovább (...) tulajdonképpen máris madridinak érzem magam (...) nem tudom, hogy visszatérek-e még valaha a Santosba, de most el kell hagynom Brazíliát" - latolgatta a jövőt Robinho, aki az elmúlt napokban klubja edzésein sem vett részt.

Ezt elégelte meg Marcello Gallo vezetőedző és Marcelo Teixeira klubelnök, akik a hétvége óta egyre tömörebb és indulatosabb formában hangoztatják: a csatár nem megy sehová. Legfeljebb akkor, ha valaki hajlandó 50 millió eurót fizetni érte szemben a Real Madrid 25 milliójával.

A hír hallatán Robinho kifakadt: "Tavaly októberben, amikor a Benfica és a PSV Eindhoven is érdeklődött, az elnök azt ígérte, hogy a Libertadores-kupa után hajlandó elengedni, ha valaki 10 millió eurót ajánl. A Real most 25 milliót fizetne, és mégis azt akarják, hogy maradjak. Nem értem az egészet." A játékos hozzátette: nincs értelme edzenie, ha lélekben már a Real Madrid játékosa. "Csak útjában lennék az edzőnek" - indokolta a távolmaradást.

Az edző és az elnök azonban más véleményen van, és felszólították a játékost, tartsa tiszteletben a szerződésében foglaltakat. "Elég volt a spekulációkból, Robinhónak 2006-ig érvényes kontraktusa van, majd a világbajnokság után visszatérhetünk a kérdésre" - zárta rövidre a vitát Marcelo Teixeira, aki valószínűleg nem kalkulál rosszul, amikor arra számít, hogy a németországi vb után sokkal értékesebb portékának lesz a birtokában. "Tisztában vagyunk Robinho képességeivel, ám úgy hisszük, rendkívül rossz hatással van rá, ami körülötte folyik. Azt azonban ő is tudja, hogy a Santosnak köszönheti, hogy megismerte a világ, hiszen mindent megadtunk neki, amivel elsősegíthettük a fejlődését."