Vágólapra másolva!
Az Atletico Paranaense lesz az ugyancsak brazil Sao Paulo ellenfele a labdarúgó Libertadores-kupa fináléjában, miután az elődöntőben összesítésben 5-2-re verte a mexikói - hagyományosan légiósok nélkül felálló - Guadalajarát.

A dél-amerikai klubsorozat 45 éves történetében először fordul elő, hogy azonos nemzet csapatai vívják a döntőt. Az utolsó brazil bajnok a volt szövetségi kapitány Luiz Felipe Scolari vezette Palmeiras volt 1999-ben.

A finálé mérkőzéseire július 6-án és 13-án kerül sor. A torna győztese egyben kvalifikálja magát a december 11-18-a között, Tokióban rendezendő klubvilágbajnokságra is, amelynek az angol Liverpool, a Costa Rica-i Saprissa, illetve az ausztrál Sydney FC már résztvevője.

A dél-amerikai bajnok mellett még az afrikai és az ázsiai kontinenselső kiléte nem ismert.

eredmény, Libertadores-kupa, elődöntő, visszavágó
Guadalajara (mexikói) - Atletico Paranaense (brazil) 2-2 (1-0)
v.: Carlos Torres (paraguayi)
Guadalajara: O. Sánchez - Medina, García, Rodríguez, Salcido - Medina (Magallón, 79.), Alfaro, Medina, Morales (Alejandro Vela, 57.) - Palencia, Bravo
Atlético Paranaense: Diego - Jancarlos, Danilo, Durval, André Rocha - Cocito (Tiago Veira, 86.), Marcao, Fernandinho, Fabricio - Lima, Aloisio
gól: Palencia (25.), Bravo (85., büntetőből), illetve Lima (68., 81.)
továbbjutott: a Paranaense, 5-2-es összesítéssel.

(MTI) / [origo]