Vágólapra másolva!
Az 1986-os és 1996-os bajnok River Plate 40 ezer néző előtt kikapott Sao Paulóban a labdarúgó Libertadores-kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Libertadores Kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Sao Paulo (brazil) - River Plate (argentin) 2-0 (0-0)
Sao Paulo, Morumbí-stadion, 65 ezer néző
Sao Paulo: Rogerio Ceni - Fabao, Alex, Lugano - Junior, Josué, Renán (Diego Souza, a szünetben), Mineiro, Danilo - Amoroso (Ale, 90.), LuizaoÍ
River: Costanzo - Diogo, Ameli, Tuzzio, Domínguez - Lucho González (Almada, 89.), Mascherano, Zapata (Mareque, 78.), Gallardo - Farías, Salas (Fernández, 80.)
gól: Danilo (76.), Rogério Ceni (88., büntetőből)

Újabb botrányos mérkőzésen vannak túl a Libertadores-kupa idei sorozatában. Az első elődöntőt megelőzően a Sao Paulo szurkolói kövekkel hajigálták meg a rivális River Plate szurkolóit szállító buszokat, majd a felek a stadionban össze is csaptak egymással. A balhénak a rendőrök vetettek véget, hírügynökségi jelentések szerint 12 szurkolót kellett kórházba szállítani.

Ezek után már a labdarúgásé volt a főszerep, s bár az első 45 perc nem hozott gólt, fordulás után először Danilo vette be Franco Constanzo kapuját, majd a hajrában a Luís González kezezéséért megítélt büntetőt a hazaiak gólgyáros hálóőre, Rogério Ceni értékesítette, aki ezzel pályafutása 52. találatát szerezte.

A Sao Paulo 18 éve nem kapott ki a Morumbi-stadionban, 1987 óta 28 meccset vívott a létesítményben, s 25 győzelem mellett háromszor végzett döntetlenre.

Az Atletico Paranaense (brazil)-Guadalajara (mexikói) találkozóra magyar idő szerint péntek hajnalban kerül sor, a visszavágókat egy héttel később rendezik.