Vágólapra másolva!
Kedden és szombaton az olasz élvonalban maradásért játszik osztályozót a Bologna és a Parma.

Szombat késő este mindössze egy képviselője marad Emilia-Romagna tartománynak az olasz élvonalban, a Piacenza, a Modena és Reggiana már régebben búcsúzott a Serie A-tól, és most a Bologna vagy a Parma is hasonló sorsra jut.

A Bologna elsősorban a múltban ért el komoly sikereket az olasz bajnokságban, hétszer is élen végzett a pontvadászatban, de utolsó bajnoki címét az 1963/64-es idényben szerezte, érdekesség, hogy akkor a scudetto sorsa dőlt el különmeccsen ( ún. spareggión), és a piros-kékek 2-0-ra legyőzték az Intert.

A Parma a 90-es évek egyik sikercsapata volt Itáliában, a sárga-kékek kétszer nyertek UEFA-kupát, egy ízben pedig KEK-et, és Európai Szuperkupát, és olyan játékosok erősítették a gárdát, mint Asprilla, Zola, Cannavaro, Buffon, Veron, Crespo, valamint még sokan mások.

Az első mérkőzésen a Parma a pályaválasztó, de Gedeone Carmignani edző nehéz helyzetben van, ugyanis Ferronetti, Marchionni, és Sorrentino sérült, míg Bonera, Bolano, Morfeo, Contini, Gilardino és Vignaroli eltiltott.

A másik oldalon Carlo Mazzone csak Juarezt és Della Roccát kénytelen nélkülözni, és már azt is elárulta, hogy 3-4-2-1-es hadrendben küldi pályára csapatát, amelyben a Meghni, Bellucci, Tare támadósor komoly gondokat okozhat a parmai védelemnek. A bajnokságban oda-vissza verte a Bologna Gilardinóékat, ősszel 2-1-re, tavasszal 3-1-re nyertek a piros-kékek.