Vágólapra másolva!
Ashley Cole, az Arsenal labdarúgója fellebbezett a Premier League fegyelmi bizottságának szerdai döntése ellen, mely szerint 100 ezer font büntetést kell fizetnie, mivel élő szerződése ellenére, klubja beleegyezése nélkül tárgyalt a Chelsea-vel. 

A liga szóvivője megerősítette, hogy a védő benyújtotta fellebbezését, de az új tárgyalás időpontját még nem tűzték ki. A fegyelmi bizottság példátlan büntetéseket szabott ki az ügy kapcsán, hiszen a Chelsea-t 300 ezer, a portugál szakvezetőjét, José Mourinhót 200 ezer, míg a 24 éves futballistát 100 ezer font befizetésére kötelezte.

A The Sun című brit bulvárlap még februárban arról értesült, hogy a játékos egy londoni szállodában találkozott a helyi rivális képviselőivel. Ez ellentmond az angol szabályoknak, hiszen először a két klubnak kell felvennie a kapcsolatot egymással. Cole-t még két évig köti szerződés az Arsenalhoz, amelyet a vezetők hamarosan szeretnének meghosszabbítani.

A Premier League hasonló ügyben az eddigi legsúlyosabb büntetést 2002 márciusában szabta ki, akkor a Liverpoolnak húszezer, Christian Ziegének, a Middlesbrough korábbi játékosának tízezer fontot kellett befizetnie.