Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokságban első Juventus egygólos győzelmet aratott a japán pontvadászatban aranyérmes Jokohama Marinos elleni barátságos mérkőzésen. A találkozó egyetlen gólját a 42. percben Alessandro Del Piero szerezte.

A Japánban túrázó Juventus labdarúgói és a gárda edzője, Fabio Capello kijelentették, hogy a Bajnokok Ligáját megnyerő Liverpoolnak mindenképpen esélyt kell adni címe megvédésére. "A Liverpool nyert, ezért ott kell lennie a következő kiírásban, igaz, szerintem az lenne a helyes, ha a selejtezőben kezdene" - mondta az olasz bajnoki címet begyűjtő együttes trénere.

Capellóval azonos véleményüknek adtak hangot a játékosok is. "Mindenki azt szeretné, hogy az angolok ott legyenek, s persze mindenki őket szeretné legyőzni" - mondta a cseh középpályás, Pavel Nedved. "Engedélyezni kell számukra az indulást" - erősített rá a csapatkapitány, Alessandro Del Piero.

A torinói együttes tagjai valószínűleg nem csak azért szeretnék legyőzni a 2005/2006-os szezonban a Liverpoolt, mert címvédő, hanem mert idén éppen az angol gárda búcsúztatta a csapatot a negyeddöntőben. A BL-győztes angol csapat a szabályok szerint nem szerepelhetne a következő kiírásban, miután csupán a Premier League ötödik helyén végzett, s csak az első négy indulhat a legrangosabb európai sorozatban, a címvédőt pedig nem illeti meg automatikusan a részvétel joga. Helyzetét tovább nehezíti, hogy a szigetországi szövetség, az FA nem lépteti vissza a negyedik Evertont a javára, így csupán abban bízhat, hogy az UEFA szabadkártyát ad számára.

Mindeközben az AS Roma vezetői hivatalos közleményben jelentették be, hogy Francesco Totti 2010-ig meghosszabbította szerződését a klubbal. Az új kontraktus értelmében a válogatott irányító idényenként 10,4 millió eurót tehet zsebre, ami több mint kétszerese az olasz sajtó által korábban megszellőztetett összegnek.

A 28 éves klasszis pályafutása során a nemzeti együttest leszámítva csak az AS Roma mezében lépett pályára. Már 16 esztendősen bemutatkozott a Serie A-ban, s azóta 110 élvonalbeli találatával a klub történetének legeredményesebb játékosa lett.

Totti korábban több európai elitklub érdeklődését felkeltette, de a szezon során inkább kiállításaival és gyenge formájával hívta fel magára a figyelmet, így az AS Roma vélhetően nem kapott volna érte annyi pénzt, mint amennyit remélt.