Vágólapra másolva!

Van Nistelrooyt elcserélné Eto'o-ra a MU

Angol lapértesülések szerint a Manchester United elcserélné Ruud van Nistelrooyt a spanyol bajnok FC Barcelona kameruni sztárlabdarúgójára, Samuel Eto'o-ra. A The Sun úgy tudja, hogy a két klub már tárgyal a megoldásról.

A holland csatár éveken át az MU legeredményesebb futballistája volt, de a legutóbbi szezonban - sérülése miatt is - már elmaradt a várakozásoktól. Úgy tűnik, van Nistelrooyt ez megviselte, mert a napokban arra kérte Sir Alex Ferguson vezetőedzőt, hogy engedje el a klubtól.

Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke régóta imádja a holland támadót, ezért nem meglepő, hogy a kameruni csillagot is feláldozná érte. A tavaly szerződtetett Eto'o ugyanis gólérzékenysége mellett szabadszájúságáról is ismert, Frank Rijkaard vezetőedzővel is összeveszett már, a bajnoki cím ünneplésekor pedig hatalmas botrányt okozott, amikor trágár kifejezéssel szidalmazta a nagy rivális Real Madridot.

Könnyen elképzelhető, hogy Guti, a Real Madrid spanyol válogatott labdarúgója a nyári átigazolási szezonban elhagyja a királyi gárdát. "Hosszú ideje egy tökéletes megoldáson gondolkozunk a klubvezetőkkel, de arra jutottunk, hogy mindkét félnek az volna a legjobb, ha távoznék" - nyilatkozta a középpályás, aki ebben az idényben mindössze 18-szor volt kezdő a fővárosi együttesben.

"Sokkal inkább csalódott vagyok, mint dühös, hiszen úgy érzem, idén is mindent megtettem a csapat sikeréért, ehhez képest rendszeresen csak perceket kapok" - folytatta Guti, akit szerződése 2008-ig köt a madridiakhoz.

A szőke futballista mellett Luis Figo is hasonló problémákkal küszködik, hiszen a portugál klasszis legtöbbször csak beszélgető társa Gutinak a kispadon.