Vágólapra másolva!
Miután kiderült, hogy csapata címvédőként csak a második helyen végzett a portugál labdarúgó-bajnokságban, lemondott posztjáról José Couceiro, az FC Porto vezetőedzője. A tavaly Bajnokok Ligája-győztes klub vezetői elfogadták a szakember döntését, de egyúttal bejelentették: a tréner továbbra is az egyesület alkalmazásában marad.

A Benfica nyerte a portugál labdarúgó-bajnokságot, a klub története 31. végső sikerét ünnepelhette a hazai pontvadászatban. A lisszaboni egyesület legutóbb 1994-ben hódította el a bajnoki címet.

A második helyen a tavaly győztes FC Porto, a harmadikon pedig az UEFA-kupa-döntős Sporting Lisboa végzett. Dragóner Attila csapata, a Vitoria Guimaraes ötödik lett, így a következő idényben indulhat az UEFA-kupában.

Az utolsó forduló után José Couceiro, az FC Porto vezetőedzője bejelentette, lemond posztjáról. Couceiro februárban vette át a portói együttes irányítását, s a gárda harmadik trénere volt azóta, hogy a BL-győzelmet kiharcoló José Mourinho tavaly júniusban a Chelsea-hez távozott.

A helyi média szerint az UEFA-kupa-elődöntős holland AZ Alkmaar vezetőedzője, Co Adriaanse lesz Couceiro utódja, aki két évre kötelezi el magát a klubnál.